Een goede huidverzorging routine

Een goede huidverzorging routine is belangrijk om de huid te hydrateren, rimpels te voorkomen of andere huidproblemen aan te pakken. Alles begint bij een goede huidverzorgingsroutine. Hieronder gaan we je hier wat meer over vertellen en hoe je te werk kan gaan om een goede huidverzorgingsroutine in je dagelijkse leven te implementeren.

Geen one fits all product

Helaas is er geen product dat alles in een bevat. Een goede huidverzorging routine bevat verschillende producten die met elkaar samenwerken. Door deze samenwerking van producten kan je het beste resultaat voor je huid verkrijgen. De beste huidverzorging routine bevat een reiniger, dag- en nachtcrème en een exfoliant. Naast deze standaard producten kan je ook op zoek gaan naar producten die goed zijn voor jouw huid.

Waarom heb je een huidverzorging routine nodig?

De basis van een gezonde huid begint bij een goede huidverzorging routine. Als je de meeste voordelen wilt halen uit een huidverzorgingsroutine moet je in de ochtend en in de avond de volgende stappen herhalen. Reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen van de huid. Dit is de basis routine die iedereen kan volgen om een gezonde huidverzorging te behouden.

Reinigen en exfoliëren van de huid

Allereerst begin je met het reinigen van de huid. Hiervoor gebruik je een reiniger en zo kan je make-up en vuil van je huid verwijderen. Vervolgens gebruik je een exfoliant of gezichtsscrub waarmee je verstopte poriën en dode huidcellen kan verwijderen. Ook zal een exfoliant ontstekingen verminderen, waardoor je huid zal gaan stralen.

Voeden en beschermen van de huid

Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd zal je vervolgens je huid gaan voeden en beschermen met speciale producten. Om de huid te voeden ga je gebruik maken van een dag- en nachtcrème. Deze dag- en nachtcrèmes zitten vol met huidherstellende ingrediënten en antioxidanten, waarmee je jouw huid gezond en fris kan houden. Ook is het van belang om overdag een dagcrème te gebruiken met minimaal een SPF van 30. Dit doe je zodat je je huid gaat beschermen tegen de schadelijke stralingen van de zon. Te weinig mensen weten nog hoe schadelijk de zon eigenlijk is voor de huid. Door een dagcrème met goede SPF bescherming te gebruiken kan je je huid hiertegen beschermen.

Huidverzorging routine

Mensen denken vaak dat wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt dat je je huidverzorging routine moet gaan veranderen. Dit is iets wat niet persé hoeft. Het is niet nodig om elke seizoen te veranderen van huidverzorgingsroutine als je producten hebt gevonden waar je huid goed op reageert. Uiteraard is elke huid anders en iedereen heeft een andere soort routine nodig. Om deze reden hebben we hieronder routines gemaakt op basis van huidtypes en welke producten je hiervoor nodig hebt.

Droge huidtypes

Droge huidtypes herken je vaak aan het feit dat ze natuurlijk erg droog zijn. Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière. Deze verstoring in de huidbarrière zorgt ervoor dat vocht snel en makkelijk kan ontsnappen, waardoor kloven, barstjes en huidschilfers ontstaan. Dit zorgt er vaak voor dat de huid dof oogt. Mensen met een droge huidtype moeten producten gebruiken die de huid herstelt. Door dit te doen kan je de huidbarrière verbeteren en dit zorgt ervoor dat je huid vocht beter vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat je huid dus goed gehydrateerd zal blijven.

Wat hebben mensen met een droog huidtype nodig?

Mensen met een droog huidtype kunnen baat hebben bij de volgende producten:

  • Ochtend routine: Voedend serum en een beschermde dagcrème
  • Avond routine: Zeepvrije reiniger en een voedende serum.

Door deze producten te gebruiken kan je de huid reinigen beschermen en hydrateren waarna deze zal gaan herstellen.

Vettig huidtype

Vettige huidtypes herken je aan onzuiverheden en een glim op de huid. Mensen met een vettige huid produceren te veel talg. Talg is een stof die de huid hydrateert en soepel houdt. Echter is te veel talg nadelig en hierdoor zal de huid vettig worden. Vettige huidtypes hebben dus problemen met talgproductie, waardoor poriën gaan uitzetten en dit zorgt ervoor dat ze zichtbaar worden. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat mee-eters en puistjes gaan ontstaan.

Wat hebben mensen met een vettig huidtype nodig?

Mensen met een vettige huidtype kunnen baat hebben bij de volgende producten:

  • Ochtend routine: Talg regulerende toner, verzorgend serum, verfrissende cleansing gel en een matige dagcrème.
  • Avond routine: Talg regulerende toner, verzorgend serum, verfrissende cleansing gel en een herstellende nachtcrème.

Door deze producten te gebruiken kan je de huid reinigen, beschermen en hydrateren waarna deze zal gaan herstellen.


Ouder bericht Nieuwer bericht