Tips & Tricks voor een complete huidreiniging Deel 1

We weten allemaal dat een goede huid begint met een grondige reiniging...

Tips en trucs voor huidreiniging: deel 1.

Dus als je wakker wilt worden met een ontspannen, goed uitziende huid, dan moet je absoluut al je make-up af doen. Slapen met make-up op het gezicht kan leiden tot een droge huid, irritaties, puistjes, acne en op de lange termijn zelfs rimpels. Ook het achterlaten van oogmake-up kan zijn eigen problemen veroorzaken, zoals ooginfecties, oogirritatie en gebroken wimpers.

Lees dit blogartikel om meer te weten te komen over de eerste stap in je dagelijkse routine: het verwijderen en reinigen van make-up voor een gezond ogende en stralende huid.

Waarom is het zo belangrijk om 's avonds altijd make-up te verwijderen?

Je hebt ongetwijfeld een aantal van die nachten gehad dat je gewoon te uitgeput bent om er zelfs maar aan te denken om je gezicht te wassen. Je stort in bed en wordt 's ochtends wakker om een ​​kleurenkopie van de look van gisteravond op je kussensloop te vinden.

Wat je misschien niet beseft, is dat slapen in je make-up invloed heeft op meer dan alleen je kussensloop - het kan ook je huid aantasten.

Hier zijn 5 van de belangrijkste redenen waarom je make-up moet verwijderen voordat u gaat slapen:

  1. Het kan je huid er 's ochtends dof uit laten zien. Dezelfde make-up die je heeft geholpen om die fijne lijntjes en rimpels de avond ervoor te verbergen, kan 's nachts inwerken, waardoor je teint er' s ochtends dof en droog uitziet. Het kan je er zelfs ouder uit laten zien!
  2. Het kan het risico op puistjes vergroten. De natuurlijke olie in je huid dient als een beschermlaagje dat vocht vasthoudt. Als je make-up aan de mix toevoegt en deze een nacht laat staan, kunnen de twee zich vermengen tot een poriënverstoppende combinatie die het risico op puistjes vergroot.
  3. Het kan de effecten van nachtelijke anti-verouderingsproducten minimaliseren. Als je een nachtelijke antiverouderingsroutine hebt, zou je je eigen inspanningen kunnen saboteren als je product over je make-up aanbrengt in plaats van eerst te reinigen. Goede anti-verouderingsproducten, d.w.z. IOSSI Intensive Night Repair Face Serum, zijn ook iets meer waard, dus zorg ervoor dat u waar voor je geld krijgt door te reinigen voordat je ze 's avonds aanbrengt.
  4. Het kan je poriën verstoppen, waardoor ze groter en beter zichtbaar worden. Make-up kan zich van de ene op de andere dag in de poriën nestelen, ze verstoppen en uitrekken waardoor ze er groter uitzien.
  5. Het kan je huid uitdrogen en je oliebalans verstoren. Je huid is het grootste orgaan in je lichaam en moet ademen om gezond te blijven. Als je het 's nachts bedekt houdt met make-up, kan de balans van olie en water in je huid verdwijnen, waardoor je huid fris en gehydrateerd blijft, waardoor je huid er' s ochtends uitgedroogd uitziet en aanvoelt.

Wat zijn de meest voorkomende fouten bij het verwijderen van make-up?

Het verwijderen van je make-up lijkt een simpele taak, maar er komt meer bij kijken dan je misschien beseft. In feite zou je enkele van deze fouten bij het verwijderen van make-up kunnen maken, en je huid zou eronder kunnen lijden.

  1. Gezicht niet reinigen na gebruik van make-upverwijderingsdoekjes

Doekjes voor het verwijderen van make-up zijn misschien handig, maar ze zijn misschien niet voldoende om alle mascara of gezichtspoeder te verwijderen. Ze zijn ook niet milieuvriendelijke oplossing zoals b.v. herbruikbare katoenen of bamboepads met zachte reinigingsolie. Reinigingsdoekjes kunnen make-up van het huidoppervlak verwijderen, maar het doet niet veel voor het residu dat zich ophoopt in je poriën. En als je make-upverwijderingsdoekjes op oliebasis gebruikt, kunt je extra olie aan je huid toevoegen, waardoor het risico op puistjes kan toenemen. Ze zijn meestal niet recyclebaar, daarom raden we aan om in plaats daarvan wasbare gezichtspads met reinigingsolie of ultrazachte Iossi Moisturizing Rice Foam Cleanser (die je huid subtiel reinigt en voedt) te gebruiken.

  1. Vergeten eerst je haar naar achteren te trekken

Je haar naar achteren trekken voordat je je gezicht wast, is niet alleen om het uit je gezicht te houden. Door je haar vóór het reinigen in een paardenstaart te trekken, leg je de huid rond je haarlijn bloot, waar make-upresten zich ophopen. Was je gezicht helemaal tot aan de haarlijn en gebruik Mokosh Face Cleansing Gel with Fig voor een grondige reiniging die je huid er fris en fris laat uitzien.

  1. De dubbele reiniging overslaan

Zelfs als je het gevoel hebt dat je make-up remover voor je make-up zorgt, kunnen er nog steeds onzuiverheden achterblijven. De sleutel tot het volledig verwijderen van je make-up en het reinigen van je huid is de dubbele reiniging. Begin door je gezicht een keer te wassen om de make-up te verwijderen, en was dan opnieuw om je huid te reinigen en te zuiveren.

Zorg ervoor dat je tijdens je tweede reiniging ook uw huid masseert om de bloedsomloop te stimuleren voor een gezonde en stralende teint. We raden aan om Iossi Purifying Facial Cleansing Paste with Charcoal te gebruiken die niet alleen de huid reinigt, maar ook delicaat hydrateert en exfolieert.

  1. Schrobben in plaats van deppen

Soms moet je wat moeite doen om je make-up te verwijderen, maar schrob niet te hard op je huid, vooral niet op gevoelige plekken zoals de huid rond je ogen. Voor hardnekkige oogmake-up, week een herbruikbaar katoenen of bamboepad (binnenkort beschikbaar, blijf op de hoogte!) In make-upremover en houd het ongeveer tien seconden op je oog voordat je de make-up voorzichtig deppen en veegt.

Voor al het andere, dep op je huid met je favoriete make-upverwijderingsproduct in plaats van heen en weer te schrobben of in één richting te trekken om schade aan je huid te voorkomen.

Een andere belangrijke tip om in gedachten te houden bij het verwijderen van make-up is om de tijd te nemen. Hoewel het misschien lijkt alsof een snelle scrub de beste manier is om de klus te klaren, is het beter om je make-up verwijderingsproduct het zware werk te laten doen.

Wat zijn de volgende stappen na het reinigen van je huid en het verwijderen van make-up?

Nu je je make-up voorzichtig hebt verwijderd en je huid hebt gereinigd, raden we je aan om daarna kalmerende toner / hydrolaat, vochtinbrengende crème om rimpels in te werken, oogcrème en tot slot af te werken met het serum. Door alle stappen van een dagelijkse huidverzorgingsroutine te volgen, geniet je langer van een gezonde huid.


Ouder bericht Nieuwer bericht