''Less Waste'' Huidverzorging

De term ''Zero Waste'' hoor je steeds vaker maar wat bedoelen ze daar nu eigenlijk mee?

Met de term ''Zero Waste'' bedoelen we eigenlijk; het gebruiken van iets waarbij er geen afval vrijkomt. Nu is dat in de praktijk bijna onmogelijk om iets te maken waarbij er geen afval vrijkomt en bij het gebruik ervan ook. De term ''Less Waste'' dekt daarom beter de lading. Bijvoorbeeld een heerlijk zeepstukje die handgemaakt wordt komt in een kartonnen verpakking. Ontzettend goed maar is in mijn ogen niet Zero Waste maar Less Waste. Het zeep was je van jezelf af en komt in het water, dat is niet erg want het zijn natuurlijke ingrediënten.

Wij houden van Less Waste producten en in onze webshop staat het er vol van, maar hoe kun je een milieuvriendelijkere aanpak hanteren van je dagelijkse huidverzorgingsroutine? Nou, die hebben we hieronder voor jou bij elkaar gezet;


Hagi-zeep voor gezicht en lichaam
In plaats van een gezichtsreiniger en een douchegel te gebruiken in een plastic verpakking, kun je het gebruik van plastic verminderen door een blokje zeep te gebruiken om je gezicht en lichaam te reinigen. Goede zepen bevatten ook een mengsel van oliën en plantaardige bodyboters om niet alleen de huid te reinigen, maar ook te hydrateren.
We raden de handgemaakte zeep van Hagi aan die olijfolie, kokosolie, castor en sheaboter bevat. De zepen helpen de natuurlijke huidbarrière in goede conditie te houden en maken het product zacht in gebruik. Verrijkt met sandelhout etherische olie en rozengeur ruikt het van nature heerlijk.
Om de pH van de gezichtshuid gelijk te maken nadat je je gezicht met zeep hebt gewassen, gebruik je het hydrolaat of tonicum om het in balans te brengen. Het is ook nodig om een ​​vochtinbrengende gezichtscrème of natuurlijke olie te gebruiken om voor een goede hydratatie te zorgen.

Gezicht en lichaam borstelen
In plaats van de peeling uit een plastic verpakking te gebruiken, waarom zou u onze recyclebare borstels dan niet gebruiken voor gezicht en lichaam?
Een borstel voor het gezicht en hals verbetert de bloedtoevoer naar de huid waardoor de circulatie van voedingsstoffen in uw favoriete serum wordt verbeterd. Een massage met de borstel kan ook helpen om bijvoorbeeld duizeligheid, migraine, neuralgie te verminderen en het welzijn te verbeteren. Een zachte gezichtspeeling met een borstel maakt het gezicht minder gevoelig dan bijvoorbeeld met chemische behandelingen en het droogt de huid niet uit.
Een lichaamsborstel met agavevezels is perfect voor een lichaamsmassage en we raden aan om regelmatig een droge massage met een borstel uit te voeren om van de volgende voordelen voor de huid te genieten:

  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Maakt de huid glad door dode huidcellen te verwijderen
  • Verwijdert gifstoffen uit het lichaam
  • Voorkomt ingegroeide haartjes
  • Bedrijven
  • Ontspant
  • Verbetert het uiterlijk van de huid (de huid krijgt een gezonde kleur, is stevig en glad)


Vegan Skincare Essentials in glazen flessen voor gezicht
In plaats van tonic water uit een plastic verpakking te gebruiken, raden we aan om Acerola Citrus Essense in een glazen fles van Iossi te gebruiken. Deze gezichtsessence is verrijkt met hyaluronzuur en niacinamide-tonen, en helpt rimpels te verminderen en irritaties te verzachten, waardoor de huidtint verbetert. De formule is verrijkt met groene thee en lindebloesemhydrolaat in combinatie met een complex van sinaasappel, limoen en citroen.
Na de essence raden we aan om een ​​gezichtscrème met een serum 's nachts te gebruiken in een glazen verpakking, geschikt voor jouw huidtype. Bekijk hier de huidtypes en bijpassende skincare essentials.


Shampoo & Conditioner Bar van HappySoaps
Traditionele shampoos en haarconditioners worden verpakt in plastic flessen, terwijl shampoobars volledig naakt of verpakt in papieren / kartonnen verpakkingen worden verkocht. En weet je, hoe minder plastic in de vuilnis terechtkomt, hoe beter voor het milieu. Shampoo en conditioner bars zijn ook lichter, nemen minder ruimte in beslag en tellen niet mee met vloeistoffen die in het vliegtuig worden meegenomen in de handbagage.
We raden de shampoo- en conditionerrepen van HappySoaps aan, die zonder parabenen, palmolie, SLS, SLE's zijn en 3-4 plastic flessen vervangen. Bekijk hier het volledige aanbod van onze duurzame haarproducten.


Fina Zijden Zeespons
Kunstmatige sponzen kunnen plastic, kleurstoffen en synthetische ontsmettingsmiddelen bevatten en de meeste zijn niet biologisch afbreekbaar. Zeesponzen zijn 100% natuurlijk, waardoor ze volledig milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. Zeesponzen zijn niet alleen natuurlijk en biologisch afbreekbaar, maar ook een duurzame hulpbron. Ze worden zo geoogst dat ze opnieuw kunnen groeien, zelfs nadat ze zijn geoogst. Sponzen bevatten geen kleurstoffen, conserveermiddelen of chemicaliën. Zeespons heeft een aantal van nature voorkomende enzymen die bacteriën doden. Zeesponzen bevatten mineralen die goed zijn voor uw huid, waaronder: calcium, magnesium, natrium, ijzer, zink en kalium. Ze zijn geschikt voor alle huidtypes en exfoliëren zacht om de huid er jonger en fris uit te laten zien.

Het concept van leven zonder afval spreekt voor zich - het hoopt al het afval in je leven tot nul terug te brengen! Dit is niet eenvoudig, en soms zit er geen andere keuze op dan op zijn minst een kleine hoeveelheid afval te creëren, maar het concept hoopt een startpunt te bieden voor een duurzamere levensstijl, zowel voor ons als voor de planeet. We hopen dat onze voorstellen voor groenere alternatieven in je dagelijkse huidverzorgingsroutine je zullen inspireren om op zoek te gaan naar groenere alternatieven dan cosmetica in de plastic verpakking. Weet jij nog meer tips voor de minder afval huidverzorging? Deel het hieronder met ons!


Ouder bericht Nieuwer bericht