Wat is een natuurlijke sojakaars en plantaardige was ?

Ooit wel eens gehoord van Sojakaarsen? We stellen hier 7 vragen om je daar wat meer over te vertellen, enjoy!

Wat is een natuurlijke kaars en wat is plantaardige was? 

Natuurlijke kaarsen zijn kaarsen gemaakt van plantaardige was, bijvoorbeeld palm, soja of kokoswas.

Wat zijn de eigenschappen van plantaardige was in kaarsen?
Het voordeel van plantaardige was in kaarsen is dat het bij verbranding een mooie gloed geeft en daardoor een mooie warme kleur.
Natuurlijke sojakaarsen branden schoon en produceren aanzienlijk minder smog dan de goedkopere paraffinekaarsen die veel voorkomen. 
Voor de productie van natuurlijke kaarsen worden meestal palm-, kokos- en sojawas gebruikt waarbij sojawas het vaakst voorkomt. Daarnaast geeft de productie van sojawas geen schadelijke afvalstoffen omdat het biologisch afbreekbaar is.

Wat zijn de voordelen van soja was?

 • Soja was heeft van zichzelf een milde geur en is daarom een goede basis voor geur toevoegingen. Soja is daarom heel goed te combineren met natuurlijke etherische oliën.
 • Is een veganistisch product - het is gemaakt van sojabonen.
 • Brand schoon - sojakaarsen branden met een schone vlam, bijna zonder roet en rook,
 • Biologisch afbreekbaar - in tegenstelling tot paraffine wax, komt het niet van mineralen met beperkte afzettingen (ruwe olie), maar van een recyclebare grondstof, soja. Als plantaardig product is het ook biologisch afbreekbaar, het kan worden afgebroken door micro-organismes, dus het belast het milieu niet met afval dat honderden jaren meegaat,
 • Geen schadelijke dampen en giftige verbrandingsproducten - sojakaarsen produceren geen schadelijke dampen, ze zijn veilig voor het hele gezin en huisdieren.
 • Sojakaarsen kunnen langer branden vanwege het lage smeltpunt van de was, ongeveer 50% langer dan paraffinekaarsen.
 • Eenvoudig om te reinigen en het is veilig – soja was kan gemakkelijk worden verwijderd en gewassen uit bijna alles, zonder blijvende vlekken achter te laten.
 • Heeft in combinatie met etherische oliën gunstige therapeutische eigenschappen - ontspant, vermindert stress en brengt u in een positieve stemming.


Hoe moeten sojakaarsen worden gebruikt?

 • Zet een kaars aan maximaal 3-4 uur per dag,
 • Snijd voor elk gebruik de lont ongeveer 5 mm af, na gebruik, bedek de kaars
 • Laat de kaars nooit onbeheerst achter, en uiteraard buiten het bereik van kinderen of dieren.


Welke kaarsen vind je in het aanbod van Origanic.nl?
In ons aanbod kun je alleen veganistische sojakaarsen kopen.
De kaarsen zijn in glazen potten, die na het branden opnieuw kunnen worden gebruikt. De kaarsen van Hagi in ons aanbod branden ongeveer 75 uur en de kaarsen van Mokosh ongeveer 25 uur.
Aan de Mokosh sojakaarsen zijn ook met de hand gemaakte lucifers van gerecycled papier toegevoegd, die ook een plantenzaadje bevatten. Leg de lucifer na gebruik in de aarde of een potje en kijk wat er uit de lucifer gaat groeien. Super leuk toch!

Waar kun je onze sojakaarsen kopen?
Onze sojakaarsen kun je hier bestellen in onze online winkel maar we hebben in de houtwinkel van VanSloophout.com B.V. in Rucphen ook ons aanbod liggen van sojakaarsen. Neem ook eens een kijkje bij hun op de website voor mooie houten meubelen; www.vansloophout.com


Ouder bericht Nieuwer bericht