Ingrediënten deel 2

10 INGREDIËNTEN DIE IN DE HUID- EN LICHAAMSVERZORGING MOETEN WORDEN VERMEDEN

Deel 2

De huid is het grootste en tevens een van de belangrijkste organen van ons lichaam.
Het vervult verschillende vitale functies voor het lichaam, waaronder de bescherming van de andere vitale organen, botten, spieren en zenuwen.
Tot 60% van wat we op onze huid smeren, wordt opgenomen. Dat betekent dat de producten die we op ons lichaam aanbrengen, onze gezondheid en het algehele welzijn negatief of positief beïnvloeden.
Veel ingrediënten in traditionele huidverzorgingsproducten zijn nu in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals allergieën, eczeem, kanker, hormonale verstoring en reproductieve problemen.
Daarom is het logisch om buitengewoon bewust te zijn van wat we op onze huid aanbrengen. In dit artikel leggen we uit welke ingrediënten we in de cosmetica moeten vermijden, waarom ze schadelijk voor ons kunnen zijn, in welke cosmetica ze meestal te vinden zijn en delen we voorbeelden welke producten uit onze online shop ze niet bevatten.

1. TRICLOSAN
Producten die het gebruiken: Triclosan is een antibacterieel en schimmelwerend middel dat voorkomt in zeep, lichaamswassers, handdesinfecterende middelen, tandpasta, mondwater, scheerschuim, deodorants, tandpasta's, enz.

Gezondheidseffecten: Triclosan is gekoppeld aan huidgevoeligheid, leverschade, hormoonverstoring en kan kanker veroorzaken.

Voorbeelden van huidverzorging zonder triclosan: HappySoaps Shaving Bar Aloë Vera, IOSSI Purifying Facial Cleansing Paste with Charcoal

Voorbeelden van lichaamsverzorging zonder triclosan: HappySoaps Natuurlijke Deodorant Kokos & Limoen, Hagi Natuurlijke Lichaamszeep met Hennep Olie & Nootmuskaat.


2. PARABENEN
Producten die ze gebruiken: Parabenen zijn conserveermiddelen die worden gebruikt in cosmetica, huidverzorgingsproducten, zeep, schoonmaakproducten en babyproducten om de houdbaarheid te verlengen. Niet altijd gelabeld.

Gezondheidseffecten: Parabenen kunnen huid- en allergische reacties veroorzaken, maar ze zijn het meest zorgwekkend vanwege hun impact op ons endocriene systeem. Onderzoekers hebben ontdekt dat parabenen zich verzamelen in borstweefsel en de groei van borstkankercellen kunnen stimuleren. En het zijn niet alleen de dames die zich zorgen moeten maken - parabenen kunnen ook de mannelijke voortplanting beïnvloeden. Ten slotte kunnen parabenen mogelijk ons ​​DNA beschadigen en bijdragen aan hormonale onbalans

Voorbeelden van huidverzorging zonder parabenen: IOSSI Red Raspberry Gentle Facial Oil, IOSSI Intensive Night Repair Face Serum 30ml

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder parabenen: IOSSI Amandelen Haver Stretch Marks Oil, Mokosh Jojoba Olie voor kinderen en baby`s

3. FTALATEN
Producten die ze gebruiken: ftalaten is een ander conserveermiddel dat wordt gebruikt in zeep, shampoos, cosmetica, schoonheids- en huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten.

Gezondheidseffecten: ftalaten zijn een andere groep chemicaliën die een enorme invloed hebben op ons endocriene systeem, met name de voortplanting en mannelijke vruchtbaarheid, en ze kunnen ook de kwaliteit van het sperma en het aantal zaadcellen veranderen.

Voorbeelden van huidverzorging zonder ftalaten: IOSSI Pomegranate Wine Firming Face Mask, IOSSI Acerola Citrus Essence 50ml

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder ftalaten: Mokosh Brightening Body Elixir Orange & Cinnamon, Hagi Natuurlijke Lichaamsolie met Chia en Goud.

4. NATRIUM LAURYTH (OF LAURYL) SULFAAT (SLS)
Producten die het gebruiken: SLS en andere sulfaten zijn schuimmiddelen die onze zepen schuimig maken. Het wordt gebruikt in een breed scala aan zepen, lichaamswassingen, schoonheidsverzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Meestal te vinden in 90% van de producten voor persoonlijke verzorging die schuimen!

Gezondheidseffecten: SLS kan ernstige huidirritatie veroorzaken en kan besmet zijn met 1,4-dioxaan, een bekend carcinogeen. Het kan zich ook gemakkelijk ophopen in de hersenen, het hart, de longen en de lever.

Voorbeelden van huidverzorging zonder SLS: MakeMeBio® Rosewater 100ml, Mokosh Dead Sea Mud

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder SLS: Mokosh ICON Anticellulitis specialist Balm Vanille en Tijm, Mokosh Body Butter Cranberry

5. GEUR
Producten die het gebruiken: dit is een overkoepelende term voor duizenden chemicaliën die niet zijn getest en mogelijk onveilig zijn. Geur wordt gebruikt in zeep, shampoos, schoonheids- en huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten.

Gezondheidseffecten: Geuren kunnen allergische reacties, ademhalingsproblemen zoals astma, hoofdpijn en hormonale verstoringen veroorzaken. U kunt een uitgebreid rapport lezen over de gezondheidsrisico's van geur, inclusief beoordelingen van populaire producten.

Voorbeelden van huidverzorging zonder geurstoffen: MakeMeBio® Garden Roses Moisturizing Crème, IOSSI A + E + C Vitamin Cocktail For Eyes

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder geurstoffen: IOSSI Rosemary Lime Body Scrub, IOSSI Flower Power Body Butter

6. PROPYLEENGLYCOL
Producten die het gebruiken: Propyleenglycol wordt gebruikt voor hydratatie in zeep, shampoos, reinigingsmiddelen en andere schoonheidsproducten.

Gezondheidseffecten: dit ingrediënt kan huiduitslag en contactdermatitis veroorzaken. Het kan ook schade aan de nieren en lever veroorzaken, evenals neurotoxiciteit bij kinderen.

Voorbeelden van huidverzorging zonder propyleenglycol: Mokosh Raspberry Seed Oil 100ml, Mokosh Lip Scrub Raspberry

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder propyleenglycol: Hagi Natuurlijke Lichaamszeep met Tucuma Boter, Hagi Badzout Dode Zee

7. KOOLTER KLEUR
Producten die het gebruiken: Deze kleurstof wordt gebruikt in roosshampoos, bubbelbad, tandpasta's en haarkleurmiddelen.

Gezondheidseffecten: Koolteerkleurstof is een bekend carcinogeen bij mensen en is gekoppeld aan allergische reacties, dermatitis, astma-aanvallen, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, nervositeit, gebrek aan concentratie en een mogelijk verhoogd risico op non-Hodgkin-lymfoom, multipel myeloom en Hodgkin. ziekte.

Voorbeelden van huidverzorging zonder koolteerkleurstof: IOSSI Avocado Hydrating Face Serum 30 ml, Mokosh Lip Balm Raspberry

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder koolteerverf: BodyBoom ​​Ice & Apple Coffee Scrub 200g, Hagi Baby Natuurlijke Douchegel voor Lichaam en Haar

8. DEA (DIETHANOLAMINE), THEE (TRIETHANOLAMINE) EN MEA (MONOETHANOLAMINE)
Producten die ze gebruiken: deze oplosmiddelen en emulgatoren zijn te vinden in shampoos, conditioners, lotions, scheergels, bubbelbad, huidcrèmes, gezichtsreinigers en zeep. Ze worden ook aangetroffen in oogmake-up, geuren, haarproducten en zonnefilters.

Gezondheidseffecten: Ze kunnen allergische reacties op de huid en irritaties veroorzaken.

Voorbeelden van huidverzorging zonder DEA, TEA, MEA: IOSSI Neroli Shake Revitalizing Two-Phase Elixir, Mokosh Nourishing and Moisturizing Face Cleaner Fig 100ml

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder DEA, TEA, MEA: IOSSI Apricot Velvet Hand Treatment, Hagi Badpoeder met Korenbloem

9. FORMALDEHYDE
Producten die het gebruiken: Formaldehyde functioneert voornamelijk als conserveermiddel in shampoo, nagelverzorging, babyproducten, deodorants, tandpasta, schoonmaakproducten, haarlak en cosmetica.

Gezondheidseffecten: Formaldehyde verergert allergieën, irriteert de huid en verbrandt ogen, neus en keel, kan ons risico op kanker vergroten en is een neurotoxine.

Voorbeelden van huidverzorging zonder formaldehyde: MakeMeBio® Face Beauty Cream Acné, IOSSI Lip Balm Pink Grapefruit

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder formaldehyde: IOSSI Energizing Lemongrass Body Scrub, HappySoaps Aloë Vera Love Conditioner Bar

10. MINERALE OLIE
Producten die het gebruiken: Minerale olie is een bijproduct van de petroleumindustrie en wordt gebruikt in vloeibare foundations, blush, huidcrèmes, lotions, zalven en babyolie om de huid glad te laten aanvoelen.

Gezondheidseffecten: het bedekt de huid als een plastic film, verstopt de poriën en voorkomt dat de huid gifstoffen verwijdert, wat kan leiden tot acne en andere huidaandoeningen. Het kan ook ons ​​risico op kanker verhogen.

Voorbeelden van huidverzorging zonder minerale olie: IOSSI Mango Coconut Lip Scrub, Mokosh Active Face Scrub Rose & Blueberry 60ml

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder minerale olie: Zew natuurlijke zeep voor mannen, IOSSI Rosemary Lavender Strengthening Hair Oil

Kennis is macht. We raden je daarom aan om de ingrediënten in de cosmetica die je in je make-uptasje en op je badkamerrek hebt te controleren. Zodat je beter kunt begrijpen wat je op uw lichaam aanbrengt en je eigen beslissing kunt nemen welke cosmetica bij je past.


Starszy post Nowszy post