Welke shampoo voor droog haar?

Veel mensen hebben last van droog haar. Droog haar kan niet alleen frustrerend zijn, maar het kan in sommige gevallen ook nog eens pijnlijk zijn. Droog haar kan al snel gaan pluizen en een onverzorgd uiterlijk geven. Gelukkig kan een effectieve shampoo je al een heel eind op weg helpen om droog haar te verminderen. In deze blog vertellen we je alles over de beste shampoo voor droog haar.

De oorzaak

Hoe ontstaat droog haar precies? Droog haar is een gebrek aan olie, waardoor het haar droog en broos kan aanvoelen. Je hoofdhuid maakt over het algemeen natuurlijke olie aan, ook wel talg genoemd. Bij droog haar wordt deze olie niet optimaal geproduceerd. Het is belangrijk om dus goede shampoo voor droog pluizig haar te gebruiken die past bij jouw haartype. Op deze manier houd je je haren het gezondst.

Droog haar kan onder andere dus worden veroorzaakt door het gebruik van de verkeerde haarproducten. Wanneer jij merkt dat je haartype droog, broos en pluizig is, dan weet je dat je hydraterende shampoo voor droog haar moet gebruiken. Daarbij kan het hebben van een slechte haarborstel ook zijn steentje bijdragen voor het creëren van een droge hoofdhuid. Haarborstels van lage kwaliteit hebben geen goede werking wanneer je al neigt naar een droge hoofdhuid. Kies in dat geval dus beter voor een borstel die de olieproductie op je hoofd stimuleert.

Het hebben van een ongezond eetpatroon kan ook een reden zijn dat je last krijgt van droog haar. Wanneer je dus bijvoorbeeld niet de juiste nutriënten binnenkrijgt, kan het ook invloed hebben op de gezondheid van je haar. In dit geval zou je dus niet alleen moeten zoeken naar een shampoo voor droog en beschadigd haar, maar ook voor manieren hoe jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Hoewel het niet vaak de volledige oorzaak is, bestaat de kans wel dat je droog haar kunt erven van een familielid. Het is niet direct erfelijk, maar het bevat wel een genetische component. Het kan dus ook zo zijn dat er geen duidelijke reden zit aan het hebben van droog haar, dan het feit dat je het van iemand hebt geërfd. Dit wil tevens niet zeggen dat je het probleem niet kunt oplossen, je hebt er alleen een natuurlijke aanleg voor.

shampoo voor droog haar

Shampoo vette hoofdhuid droog haar

Het is ook nog mogelijk dat jouw situatie een beetje van de beide werelden heeft. Heb je een vette hoofdhuid, maar toch droog haar? Veel mensen snappen er dan niks meer van. Ze gaan simpelweg allerlei soorten producten door elkaar gebruiken, in de hoop dat het allebei de problemen op zal lossen. Dit werkt meestal niet en is dan ook geen slimme keuze. Probeer in deze situatie vooral je haren niet te vaak te wassen. Het is namelijk belangrijk dat je de natuurlijke olie eventjes de tijd geven om zich volledig te verspreiden en als je je haar te vaak wast, lukt dit niet. Probeer dus eens iets minder vaak je haren te wassen en gebruik ook vooral milde producten. Bij droog haar is het ook altijd mogelijk om producten als ondersteuning te gebruiken, zoals een haarolie.

Shampoo droog en beschadigd haar

Droogshampoo is voor veel mensen een snelle, handige oplossing. Als je even geen tijd hebt om je haren te wassen, maar je wil toch graag fris ogend de deur uit, is droogshampoo de oplossing. Voor mensen met haarproblemen is het echter verstandig om op te letten met droogshampoo. Het zorgt er inderdaad voor dat je haar er schoon uitziet, maar het is enkel een tijdelijke oplossing. Je maakt immers de oppervlakkige laag schoon, maar de echte haarwortels worden met droogshampoo niet schoongemaakt. Je bent als het ware bezig met de vette hoofdhuid te verbergen en dat is maar tijdelijk. Droogshampoo is dus absoluut niet erg om te gebruiken als het nodig is, maar ben er niet afhankelijk van. Gebruik het af en toe als het echt moet en probeer zo veel mogelijk je haren écht te wassen. Als je toch droogshampoo wilt gebruiken, kies dan voor een natuurlijke variant. Deze hebben vaak een stuk minder chemicaliën en zullen dus minder storend zijn voor je hoofdhuid. Dit resulteert in minder irritatie en een gezondere hoofdhuid, wat zal zorgen voor gezondere, minder vettige of droge haren op de langere termijn.

Voor meer informatie over onze producten of persoonlijk advies, bekijk onze contactpagina!


Starszy post Nowszy post