Winkelmandje
Quick view
Inlog
Zoeken naar producten
Zie meer

Geen verzendkosten in NL & BE vanaf €50,- (anders vanaf €6,50 | Eco verpakt met 💚 | Levering binnen 3 werkdagen | Gratis retour | info@origanic.nl

Groothandel cosmetica

Ben je als cosmetica zaak op zoek naar een samenwerking in met een groothandel? Origanic is een distributeur aantrekkelijk voor groothandelaren in de cosmetica branche. Bij ons ligt de focus voornamelijk op het produceren en leveren van natuurlijke cosmetica. Doordat er natuurlijke en plantaardige stoffen worden gebruikt in onze producten, heeft het een prachtig resultaat op de huid. Bij natuurlijke producten wordt er veel focus gelegd op het milieu. Zo zijn onze producten dus niet schadelijk voor dier en natuur. Hierdoor zijn wij er van overtuigd dat natuurlijke cosmetica de oplossing is voor een effectieve en duurzame huidverzorging.

Bij ons kun je terecht voor de inkoop van producten van MOKOSH en IOSSI cosmetics. Daarnaast bieden wij ook lichaamsborstels aan van hoge kwaliteit. Deze borstels kunnen wij ook bedrukken met het logo of de merknaam van toepassing.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de natuurlijke en duurzame producten van Origanic. Neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar b2b@origanic.nl, zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Een sample pakket wordt dan jouw kant opgestuurd, waar je kennis kan maken met het product. Zo kunnen we samen op zoek gaan naar een passende samenwerking die past bij jouw wensen en budget. We kijken uit naar een prettige samenwerking!

Wij raden onze producten voornamelijk aan, aan mensen die bewust en duurzaam leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vegetariërs en/of veganisten. Dit zijn dan ook mensen die meer waarde hechten aan een milieuvriendelijk product. Zij zullen dus over het algemeen ook meer interesse hebben in de producten die wij aanbieden.  

Groothandel cosmetica producten

Bij groothandel cosmetica producten hoef je niet alleen te denken aan producten die door de eindklant gebruikt worden, maar denk ook aan producten die gebruikt kunnen worden voor klanten in diverse salons. Cosmetica kent een heleboel verschillende specialisaties, zoals: make-up, manicure/pedicure en lichaamsverzorging. 

Onze producten van Origanic vallen onder de categorie lichaamsverzorging. Wij bieden twee verschillende merken aan: Mokosh en IOSSI. Deze merken zijn natuurlijk, milieuvriendelijk en biologisch. De producten worden op een duurzame manier geproduceerd en zijn vrij van schadelijke toevoegingen. Daarbij zijn alle planten die verwerkt worden in de producten biologisch gekweekt en bezitten ook geen chemicaliën of schadelijke sprays. De producten van Mokosh en IOSSI lopen uit van verzogingssets tot huidverzorging, lichaamsborstels en sojakaarsen.

Cosmetica groothandel Nederland en België

Wij zijn actief in zowel Nederland als in België. Bij ons is het vanzelfsprekend dat er eerst een sample wordt opgestuurd van de producten waar een B2B klant in geïnteresseerd is. Het is logisch dat een klant eerst kennis wil maken met het product, voordat ze het massaal willen inkopen. Bij deze samples wordt uitleg over de producten toegevoegd en wordt ook duidelijk hoe deze producten gebruikt moeten worden. Daarbij zijn wij voor vragen of interesse ook bereikbaar via mail, telefoon of live chat.

Cosmetica verpakkingen groothandel
De impact die de verpakking voor het milieu heeft wordt geschat op zo’n 10 procent. Per persoon wordt er dagelijks tussen de 400 en 500 gram verpakkingsmateriaal verbruikt. In de meeste gevallen zijn deze materialen van plastic. In sommige gevallen, zoals voedsel, kan het plastic een waardevolle rol spelen in de houdbaarheid van het product. Denk bijvoorbeeld aan het dunne plastic laagje dat over een komkommer zit. 

Bij de verpakking van cosmetica of verzorgingsproducten, gaat het in veel gevallen niet om het beschermen van de inhoud, maar wordt de verpakking eerder gebruikt voor marketing doeleinden. Het draait hier vooral om de uitstraling van het product. Door een opvallende verpakking kan een product al een stuk aantrekkelijker worden dan wanneer het product zonder verpakking in de schappen ligt. Er zijn daarom bijvoorbeeld veel producenten die hun producten produceren met een extra omhulsel zoals, een plastic potje of een dubbele plastic verpakking. Volgens een officiële regeling zou een producent moeten aan kunnen tonen dat de verkoop van het product sterk afneemt, wanneer de producent gebruik zou maken van een simpelere verpakking. Maar het is vrijwel onmogelijk om alle verpakkingen te controleren, daarom is het gebruik van onnodige verpakkingsmateriaal nog steeds een probleem in de huidige cosmetica markt.

Ondanks dat deze verpakkingen nog steeds in grote maten worden geproduceerd, wordt het toch steeds minder populair onder de influencers en beautyfans. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het produceren van economisch verantwoorden producten. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten niet meer alleen vallen voor de verpakking, maar ook de manier van produceren in acht nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of het product zelf wel onder goede arbeidsomstandigheden is geproduceerd, of dat het product van natuurlijke (grond)stoffen wordt gemaakt, of dat het product vrij is van dierproeven en of de verpakking recyclebaar is.

White label

White label wordt tegenwoordig een steeds populairder concept wat vaker wordt gebruikt. White label wil zeggen dat een product of dienst door een ander bedrijf geproduceerd wordt die dan vervolgens weer verkocht worden onder een andere merknaam. Een product dat als White Label wordt geproduceerd gaat dan ook merkloos de fabriek uit. Vervolgens kunnen andere merken deze producten inkopen en daarna hun eigen merk hierop drukken. Het voordeel hiervan is dat de verkoper dan niet meer verantwoordelijk is voor de ontwikkelingskosten en het hele logistieke plan rondom het product. De consument weet dan ook niet precies wie het product heeft geproduceerd.

Origanic is ook een bedrijf dat aan White Labeling doet. Wij laten dus het product produceren en geven andere bedrijven dan de kans om vervolgens hun eigen merk op deze producten te drukken. Een product dat momenteel onder White Label valt zijn bijvoorbeeld de lichaamsborstels.