Our Story

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop en wat leuk dat je er bent!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen, ik ben Laurence Etienne en mede-eigenaar van Origanic.nl die ik samen met mijn partner Aleksandra Blazewicz run.

We zijn op het idee gekomen omdat ik al jaren worstel met een slechte huid (vroeger nooit last van gehad overigens) en hiervoor ben ik bij verschillende doctoren en dermatologen geweest én diverse crèmes uitgeprobeerd, zalfjes en zelfs medicatie. Nu werkte de medicatie wel goed maar dit was een redelijk zware medicatie en na de kuur kwam het eczeem, schilfers, pukkeltjes en de rode huid toch weer terug op mijn gezicht en dus was medicatie ook niet de oplossing.

Totdat ik mijn vriendin leerde kennen die zelf vegetarisch is en alleen natuurlijke cosmetica gebruikte. Uiteraard duurde het niet lang voordat ik het ook ging proberen en door diverse natuurlijke producten te gebruiken heb ik het nu eindelijk onder controle. Tegelijkertijd moet ik erkennen dat niet alleen wat je op je huid aanbrengt ertoe doet, maar ook je levensstijl, dieet, leeftijd, stressniveaus, enz. heeft grote invloed op je huidconditie.

Dat ik mijn huid redelijk ''onder controle'' heb is natuurlijk super maar ik vroeg me wel af wat zijn deze producten en waarom heb ik deze merken nooit gezien in de winkel? Nou, omdat deze producten in Nederland (nog) niet te verkrijgen zijn. En dit was dus het ontstaan van ons idee om deze mooie, unieke en natuurlijke cosmetica producten in Nederland en België te gaan verkopen maar… wel op een manier die duurzaam is en zo goed mogelijk voor onze natuur.

Probeer het uit en mocht je nog vragen hebben dan staan we klaar om die te beantwoorden!

Groet, Laurence

 

Hey, hallo en welkom, leuk je te ontmoeten!

Ik zal me ook even voorstellen, ik ben Aleksandra en zoals je al kon lezen de partner van Laurence en mede-eigenaar van Origanic.nl.
Over natuurlijke cosmetica ben ik ontzettend gepassioneerd omdat de werking van plantaardige stoffen op de huid zo geweldig is én omdat de duurzame manier van vervaardiging hiervan de natuur en dieren geen schade toebrengt.

Mijn doel is om juist de kleinere fabrikanten te steunen waar ik eerst onderzoek naar doe. Dit doe ik door naar beurzen te gaan om de merken te ontmoeten en door ze vervolgens zelf te testen of door mijn vrienden of familie. Als producten goed bevonden worden dan brengen we een bezoek aan de fabrikant zodat we zelf kunnen zien hoe de cosmetica worden geproduceerd en verpakt. Ook proberen we met de fabrikanten in gesprek te gaan zodat ze eventuele veranderingen kunnen doorvoeren mochten we nog (groene) verbeteringen zien. Pas als we echt positief zijn over het merk of product, voegen we het toe aan ons huidige aanbod.

Naast het aanbieden van zorgvuldig gekozen huidvriendelijke oplossingen, wil ik iedereen er bewust maken hoe we op een meer geharmoniseerde manier met elkaar en de omgeving kunnen leven. Het betekent mensen inspireren met nieuwe inzichten, nieuwe natuurvriendelijke producten uit te laten proberen en proberen op een zo zero-waste manier van leven aan te nemen.

Daarnaast hoop ik ook dat mensen met onze producten hun huid echt kunnen verwennen, ontspannen en uiteraard mooier kunnen worden.

Dus als je ideeën met ons wilt delen wat je persoonlijk doet om het milieu te beschermen of welke groene huidverzorging je echt leuk vindt, deel ze dan met ons op IG @origanic.nl of info@origanic.nl.

Groetjes, Aleksandra

#zerowaste, #vegan #naturalcosmetics #diversity #protectnature

 

MISSIE & WAARDEN VAN ORIGANIC

Onze missie is om de mens en de natuur zo goed mogelijk te ondersteunen door huidvriendelijk en natuurlijk producten te promoten, die in kleine oplage of zelfs handgemaakt zijn in liefde met de natuur. Wij geloven dat een bewuste groene levensstijl begint bij de keuzes die we maken.

Origanic is een plek waar je bewust gekozen en unieke producten kunt ontdekken die goed zijn voor mens en milieu.

We hebben zelf fabrikanten gekozen die natuurlijke cosmetica en huisdecoratie produceren, vaak op een kleinere schaal en waarvan de waarden in lijn zijn met de missie van Origanic. Daarnaast doen we er in samenspraak alles aan om huidvriendelijke oplossingen te ontwikkelen of op een milieuvriendelijke manier te vervaardigen.

We genieten het meest van goederen die zijn:

  • Vervaardigd op een duurzame manier om de planeet te beschermen,
  • Van kleine partijen om hun "uniciteit" en kleinere voetafdruk te garanderen op de omgeving
  • Bevatten alleen natuurlijke ingrediënten zonder 'slechte dingen', d.w.z. kunstmatige conserveermiddelen, SLS, parabenen etc., dus ze zijn gezond voor ons om te gebruiken en geliefd bij onze huid
  • rechtstreeks van de fabrikant gekocht om eerlijke handel te garanderen

Daarnaast houden we van eenvoudige, natuurlijke ingrediënten die veilig te gebruiken zijn zelfs voor de meest veeleisende of delicate huid zoals bijvoorbeeld de gevoelige huid van een baby, de droge huid van een man of een problematische tienerhuid. Vandaar dat wij streven naar het maken van productcollecties die geschikt zijn voor verschillende behoeften en perfect zijn als een traktatie voor jezelf en je naasten. Ongeacht de leeftijd, geslacht, maar altijd met een gemeenschappelijk en natuurgerichte mindset.

Heeft u een specifieke vraag over onze producten?

Niet zeker welke geschikt zou zijn voor je huid?

Op zoek naar een leuk en origineel cadeau?

Neem contact met ons op want we staan graag voor je klaar!

Groetjes Aleksandra, Laurence en Team Origanic

 


Ouder bericht Nieuwer bericht