Wat is de beste oogcrème tegen wallen?

Heb je last van donkere kringen of wallen onder je ogen? Dan kan het gebruik van een oogcrème misschien wel dé oplossing zijn. Door gebruik te maken van oogcrème zullen wallen niet alleen verminderen, je zorgt er ook voor dat je huid wordt verzorgd. Omdat je huid rondom je ogen anders is dan bij de rest van je gezicht, is het belangrijk dat je hiervoor ook een andere verzorging verbruikt. Welke oogcrème het beste werkt? Dat gaan we vertellen in deze blog!

Waarom zou je een oogcrème gebruiken?

We hebben al in eerdere blogs benadrukt hoe belangrijk gezichtsverzorging is. Het gebruik van de juiste verzorgingsproducten en crèmes is enorm belangrijk. Desondanks weten mensen vaak niet dat het nodig is om een oogcrème aan hun verzorgingsroutine toe te voegen. Een oogcrème is essentieel voornamelijk omdat de huid rondom je ogen maar liefst vier keer dunner is dan bij de rest van je gezicht. Omdat je huid rondom je ogen dunner is, is het ook veel gevoeliger voor de invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan de verschillende weersomstandigheden, het blauwe licht van beeldschermen en de beweging door de mimiek in je gezicht. Door een oogcrème te gebruiken, kun je jouw huid rondom je ogen beter verzorgen en beschermen tegen deze externe factoren.

 crème wallen

Wat is de beste oogcrème tegen donkere kringen?

Je kunt aan de hand van de ingrediënten zien of een oogcrème goed is. Zo zijn er bepaalde ingrediënten die enorm goed werken tegen donkere wallen of kringen. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven van zulke ingrediënten. Daarnaast laten we ook meteen zien welke oogcrèmes de beste zijn.

Oogcrème met vitamine C

Een voorbeeld van een goede oogcrème is een crème waarin vitamine C extract is opgenomen. Vitamine C heeft een aantal positieve effecten op je huid. Zo zorgt vitamine C ervoor dat de cellen van je huid worden beschermd tegen schade of huidveroudering. Vitamine C in een oogcrème is dus belangrijk wanneer jij rimpels wilt voorkomen. Daarnaast helpt vitamine C ook bij de aanmaak van collageen. Naast dat collageen zorgt voor minder rimpels, draagt collegeen ook bij aan een stevigere huid. Deze oogcrème met vitamine C zal er dus voor zorgen dat je huid wordt gehydrateerd en je wallen hoogstwaarschijnlijk verminderen.

Oogcrème met groene thee

Ook een oogcrème met groene thee of cafeïne zal je wallen of donkere kringen laten verdwijnen. Door de antioxiderende eigenschappen in groene thee wordt de huid gehydrateerd en het huidverouderingsproces vertraagd. Bovendien zal door dit ingrediënt de huid onder de ogen strakker worden en zullen de donkere kringen verminderen. Door groene thee in een oogcrème te combineren met andere ingrediënten, zoals arganolie en kokosolie, zal de huid voor een langere tijd gehydrateerd blijven.

Oogcrème met rozenbottelolie

Een ander belangrijk ingrediënt voor een goede oogcrème is rozenbottelolie. Rozenbottelolie is een bron van vitamine C. Dit betekent dat je huid ook door rozenbottelolie wordt gehydrateerd. Daarnaast geeft rozenbottelolie ook nog eens versteviging aan je huid. Kortom, jouw wallen of donkere kringen zullen ook verdwijnen met een oogcrème waar rozenbottelolie erin.

 oogcreme

Hoe breng je oogcrème aan?

Naast de oogcrème die je gebruikt, speelt ook de manier waarop je de oogcrème aanbrengt een grote rol. Hieronder zullen we een aantal zaken opsommen waarop jij moet letten als je een oog crème aanbrengt voor maximaal resultaat!

  1. Onder je ogen voel je het bot van je jukbeenderen. Tussen dit plekje en de wimperrand smeer jij de oogcrème.
  2. Een dagcrème breng je aan met je wijsvinger. Een oogcrème kun je daarentegen beter met een ringvinger aanbrengen. Dit is namelijk de vinger die de minste druk kan uitvoeren. Zo zorg je ervoor dat de crème zachtjes wordt aangebracht op de gevoelige huid rondom de ogen. Ook het aanbrengen met kleine, kloppende bewegingen kan irritaties voorkomen.
  3. Handig om te onthouden is dat je per keer één speldenkopje aan crème onder één oog moet gebruiken. Meer is niet nodig.

Ouder bericht Nieuwer bericht