Welke scheermesjes gebruik je voor een gevoelige huid?

Heb jij een gevoelige huid en daardoor wel eens last van irritaties na het scheren? Dan kan dat best vervelend zijn. Het is verstandig om je huid goed te verzorgen met verzachtende, natuurlijke producten om deze irritaties te voorkomen. Om je te helpen vloeiend en zonder irritaties te scheren, bespreken we in dit artikel de oorzaken van irritaties na het scheren. Bovendien geven we je een aantal tips voor zowel het gebruik van een scheermesje bij een gevoelige huid als de verzorging na het scheren. Ten slotte benoemen we ook nog enkele alternatieven voor scheermesjes bij een gevoelige huid.

Oorzaken van irritaties na het scheren

Bij een gevoelige huid komt het vaker voor dat je na het scheren met een scheermesje, last hebt van irritaties, rode bultjes of ingegroeide haren. Dit is natuurlijk heel vervelend. Jeuk en bultjes kunnen door een aantal factoren veroorzaakt worden. Allereerst kunnen ze ontstaan na scheren met een bot scheermesje. Een bot scheermesje trekt aan het haartje, terwijl een scherp mesje de haartjes snijdt.

Het scheren met een scheermesje zorgt voor de minste huidirritatie wanneer je met de haartjes mee scheert. Scheer je tegen de haarrichting in, dan levert dit al snel irritatie, kleine wondjes en bultjes op. Een derde oorzaak van huidirritatie is strakke kleding, strakke kleding kan schuren over de huid en zo weerstand veroorzaken.

scheermesjes voor gevoelige huid

Tips voor het gebruik van een scheermesje bij een gevoelige huid

Nu heb je geleerd wat de meest voorkomende oorzaken van huidirritatie bij een gevoelige huid zijn. Wil je uiteraard ook weten hoe je een scheermesje of scheerapparaat het beste kunt gebruiken op een gevoelige huid zonder last te krijgen van irritaties. We leggen je het haarfijn uit!

Voorbereiding

We raden je aan om te beginnen met een goede voorbereiding, een goede voorbereiding is immers het halve werk. Probeer altijd te scheren na een douchebeurt. Het warme water en de vochtige lucht onder de douche verzachten de huid en zorgen ervoor dat de haartjes omhoog komen, zodat ze beter kunnen worden geschoren. Ook raden we je aan om je huid voor het scheren te scrubben, met bijvoorbeeld een lichaamsborstel. Zo worden de dode huidcellen verwijderd. Breng als laatste stap voor het scheren scheerschuim of scheergel aan. Let er dan wel op dat dit product geschikt is voor een gevoelige huid en geen parfum bevat.

Tijdens het scheren

Heb je scheerschuim aangebracht, dan is de gevoelige huid klaar voor het scheermesje. Voor optimaal resultaat, gebruik je schone en scherpe scheermesjes geschikt voor een gevoelige huid. Scheer met de haargroeirichting mee en sluit de poriën daarna met koud water.

Verzorging na het scheren

Na het gebruik van een scheermesje op een gevoelige huid is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt. Om de gevoelige huid goed te laten herstellen, kun je gebruik maken van verzorgende en hydraterende producten. We raden je aan om natuurlijke lichaamscrème of lichaamsolie te gebruiken. Een crème voor een gevoelige huid kan wonderen doen na een scheerbeurt. Door je huid goed te verzorgen met natuurlijke producten zul je al snel merken dat de irritaties verminderen.

Alternatieven voor scheermeisjes bij een gevoelige huid

Naast het gebruik van scheermesjes of een scheerapparaat, zijn er ook nog andere opties om van ongewenste haartjes af te komen. Denk bijvoorbeeld aan ontharing crème voor een gevoelige huid. Ontharing crème kun je zien als een gel, mousse of crème die op de plekken gesmeerd moeten worden waar de haartjes verwijderd dienen te worden. Laat de ontharing crème inwerken voor een aantal minuten alvorens je de crème met haartje kunt wegspoelen.

Een ander alternatief voor een scheermes voor een gevoelige huid, zijn wax strips. Door dit te gebruiken, verwijder je de haartjes met de haarwortel in één keer. Hierdoor zullen de haartjes ook veel minder snel terug komen en kan je genieten van een zachte en gladde huid.

Ben je helemaal klaar met alle ontharingsproducten? Dan kan je ook kiezen om te laseren. Dit is de duurste optie, maar na een aantal behandelingen zal je haarvrij zijn. Door het laseren zullen de haartjes verwijderd worden en niet of na een hele lange periode pas terug komen.


Ouder bericht Nieuwer bericht