De voordelen van een natuurlijke gezichtsreiniger

We weten allemaal dat een goede huidverzorging belangrijk is. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk een jonge, frisse en gezonde huid houden. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan verschillende huidverzorgingsproducten, cosmetica en make-up. Allemaal hebben ze zogenaamd vele voordelen en zijn ze goed voor je huid. Desondanks zijn niet alle huidverzorgingsproducten goed voor je huid en bevatten producten vaak veel slechte of onnodige ingrediënten. Wil jij je huid écht goed verzorgen? Dan is het belangrijk om natuurlijke producten te gebruiken. Een voorbeeld daarvan is een natuurlijke gezichtsreiniger. Wat een natuurlijke gezichtsreiniger precies is en wat de voordelen ervan zijn zullen we in deze blog verder uitleggen. Wij hopen dat zo ook jij jouw huid goed gaat verzorgen!

Wat is een natuurlijke gezichtsreiniger precies?

Voordat we meer gaan vertellen over de voordelen van een natuurlijke gezichtsreiniger is het wel handig om te weten wat het precies is. Natuurlijke gezichtsreinigers, en alle andere natuurlijke huidverzorgingsproducten, zijn uitsluitend gemaakt van producten die natuurlijk van aard zijn. Er zitten dus geen enkele synthetische ingrediënten of erger microplastics in die door de mens zijn gemaakt. Daarnaast bevatten deze natuurlijke verzorgingsproducten ook geen parabenen, geur- en kleurstoffen en andere synthetische conserveermiddelen. Vaak bevatten zulke natuurlijke producten ingrediënten zoals planten, kruiden, plantaardige oliën, natuurlijke geur- en kleurstoffen en algen. Deze ingrediënten zijn veel zachter voor de huid dan verzorgingsproducten die wel onnatuurlijke ingrediënten bevatten.

De voordelen

Nu dat je precies weet wat een milde natuurlijke gezichtsreiniger precies is gaan we hieronder een aantal voordelen toelichten.

Goede voedingsstoffen

Alle synthetische stoffen of microplastics die verzorgingsproducten vaak bevatten worden in laboratoria gemaakt en kunnen schadelijk zijn voor de huid en onze natuur. Deze schadelijke stoffen kunnen zorgen voor huidirritaties, acné en andere ongemakken. Microplastics kunnen niet gefilterd worden en komen in de natuur terecht. Een natuurlijke gezichtsreiniger bevat daarentegen alleen maar natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je huid. Voorbeelden van zulke ingrediënten zijn olijfolie, arganolie en jojoba- olie. Naast dat deze stoffen beter voor je huid zijn, bevatten ze vaak ook vitamines en fruitzuren. Deze werkzame stoffen uit de natuur hebben vele voordelen voor jouw huid.

Goed voor het milieu

Een milde natuurlijke gezichtsreiniger is niet alleen maar goed voor jouw huid. Het gebruik van natuurlijke producten heeft ook een positieve invloed op het milieu. Synthetische stoffen en microplastics kunnen wanneer ze in contact komen met dieren en planten schade aanrichten. Ook de productie van al deze onnatuurlijke verzorgingsproducten heeft negatieve gevolgen voor het milieu. Zo kunnen bepaalde ingrediënten van deze producten milieubelastend zijn en bijdragen aan de milieuvervuiling van tegenwoordig.  Natuurlijke verzorgingsproducten hebben geen slechte invloed op het milieu. Hierdoor zorg je niet alleen voor jouw eigen huid, maar ook voor een duurzamer en groener milieu.

Niet op dieren getest

Om er zeker van te zijn dat synthetische stoffen geen negatieve invloed hebben op de mens worden producten vaak eerst getest op dieren. Dit is natuurlijk erg slecht voor al deze dieren. In de meeste gevallen is het zo dat er bij natuurlijke huidverzorgingsproducten niet wordt getest op dieren.

Het is beter voor je huid

Doordat de huid doorlaatbaar is, wordt alles wat je op je huid smeert opgenomen door het lichaam. Zo kunnen ook alle synthetische stoffen in jouw lichaam terechtkomen. Dit kan ervoor zorgen dat het natuurlijke evenwicht van je huid verstoord raakt en je huid gaat irriteren. Deze onnatuurlijke producten verzorgen je huid dus niet, ze zorgen voor een gevoelige en geïrriteerde huid. Dit in tegenstelling tot natuurlijke producten. Zij bevatten geen chemische producten die een negatieve invloed hebben en verzorgen met alle goede voedingsstoffen daadwerkelijk de huid.

Bij Origanic bieden wij uitsluitend natuurlijke verzorgingsproducten aan. Bij ons kun je dan ook de beste natuurlijke gezichtsreiniger vinden. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op onze website bij alle verzorgingsproducten voor het gezicht, lichaam en haar.


Ouder bericht Nieuwer bericht