Hoe maak je zelf een gezichtsmasker?

Af en toe heeft je gezicht net wat extra verzorging nodig. In dat geval kan een gezichtsmasker uitkomst bieden. Of je nu een vette huid hebt of juist een droge huid: voor elk type is er wel een masker. Je kunt gezichtsmaskers vinden bij de drogist, maar het is ook leuk én gezond om zelf een gezichtsmasker te maken.

De goede gezichtsmasker eigenschappen

Doordat er meerdere types maskers te vinden en te maken zijn, is er voor ieder huidtype een masker. We raden je aan om niet zomaar een masker te nemen, want anders krijg je het tegenovergestelde effect van wat je wilde bereiken. Een gezichtsmaker met peel off maken, kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid wat zachter aanvoelt en weer soepel is. Er zijn echter ook maskers met een verkoelende werking of gezichtsmaskers met daarin ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat huidirritaties verdwijnen. Is je huid gevoelig? Dan heb je misschien al snel te maken met een geïrriteerde huid. In dat geval kan een masker vol vitamine A wonderen verrichten, want dat bevordert de vernieuwing van je huid.

Wanneer gebruik je een gezichtsmasker?

Er zijn verschillende goede redenen om een gezichtsmasker te proberen. In de meeste gevallen ervaar je direct na het gebruik van een masker het resultaat. Daarnaast kun je huidproblemen specifiek aanpakken en hier jouw keuze voor een maskersoort op afstemmen. Een masker werkt doorgaans ontzettend huidversterkend en kan helpen om huidschade te herstellen.

Een huidmasker is stiekem ook goed voor je geest. Het aanbrengen van een masker is ontspannend, dus neem er ook de tijd voor! Maak het onderdeel van je beautyroutine of plan maandelijks een beautyavond waar je aan de slag gaat met maskers en andere fijne verzorgingsproducten.

gezichtsmasker maken

2x gezichtsmasker recept

Zoals we al zeiden, heb je voor ieder huidtype een ander masker nodig. Heb je een normale huid of droge huid? Dan kan een verstevigend en kalmerend masker wonderen verrichten. Zo’n masker is makkelijk om zelf te maken. Je hebt hiervoor enkel een paar druppels citroensap, een lepeltje honing en een banaan nodig. Meng deze ingrediënten goed, breng het egaal verdeeld aan op je gezicht en laat het een kwartier tot 20 minuten intrekken. Na het gezichtsmasker maken hoef je je gezicht alleen goed af te spoelen en klaar is kees!

Je kunt ook maskers maken tegen huidirritaties zoals puistjes en mee-eters. Dé oplossing voor deze huidirritaties is een hydraterende gezichtsmasker recept van honing en yoghurt. Honing heeft namelijk een herstellende werking op de huid. Meng een lepel honing en een lepel yoghurt met elkaar en gebruik het als maskertje. Heb je doorgaans een vette huid? Dan kun je nog een paar druppels limoensap toevoegen.

Gezichtsmasker maken met Origanic

Wil je genieten van een heerlijk hydraterende gezichtsmasker dat natuurlijk aanvoelt een waar alleen de beste producten voor worden gebruikt? Probeer dan de face care producten van Origanic. Probeer een van onze voedende crèmes of verzachtende en reinigende crèmes. Naast producten voor gezichtsverzorging. Denk hierbij aan scrubs en heerlijke producten voor je handen en voeten. Gun je huid de verzorging en aandacht die hij verdient!


Ouder bericht Nieuwer bericht