6 tips & trucs om de baby huid natuurlijk gezond te houden

6 tips en trucs om de huid van je baby op een natuurlijke manier gezond te houden

De babyhuid is anders dan de volwassen huid, omdat deze veel dunner, delicaat en gevoelig is. Het is gevoeliger voor veranderingen in de omgeving zoals veranderingen in vochtigheid en temperatuur.
De huid van de baby heeft ook sneller de neiging om allergieën, infecties, huiduitslag en irritaties te krijgen.

Er zijn al heel veel huidverzorgingsproducten voor baby's: luiercrèmes, lotions, douchegels, zalven, zeep, oliën, poeders of gezichtscrèmes ...
We raden aan om altijd minder dan meer producten te gebruiken door te kiezen voor multifunctionele producten.
Dit bespaart uw portemonnee maar ook het milieu.
En als je ze toch gebruikt, wees dan kieskeurig: check ingrediënten dubbel, vanaf welke leeftijd ze geschikt zijn om te gebruiken, of ze natuurlijk en / of ook biologisch zijn, lees de reviews, controleer of ze gecertificeerd zijn etc. dit allemaal om chemische zeep, shampoos, agressieve reinigingsmiddelen en te veel baden te vermijden om te voorkomen dat de natuurlijke barrière van de gevoelige huid van de baby's wordt aangetast.

Om je leven gemakkelijker te maken, hebben we hieronder 6 tips & trucs opgesteld voor het verzorgen van de huid van uw baby:

1. Baden
Overmatig baden kan de huid van de baby beroven van zijn natuurlijke oliën en resulteren in uitdroging en schilfering. Het is dus optimaal om een ​​baby 3-4 keer per week te baden bij de watertemperatuur die warm aanvoelt als je je elleboog in het water legt.
We raden aan om voor baby's een milde zeep te gebruiken, bijv. deze natuurlijke zeep met rijstolie van Hagi Baby, of je kunt deze multifunctionele Relaxing Baby Oil van Iossi gebruiken.
Het kan worden gebruikt voor het reinigen, baden, wassen en om de huid daarna te hydrateren als de huid van uw baby erg droog is. Gebruik na het badje altijd zachte katoenen handdoeken om de huid van uw baby voorzichtig droog te maken.

2. Poederen
Een baby poederen na een bad is misschien niet nodig als er voldoende tijd wordt gegeven om aan de lucht te drogen, daarom raden we u aan om geen poeders te gebruiken. Als je het toch wilt gebruiken, gebruik dan geen geparfumeerde of korrelige poeders die chemicaliën bevatten.

3. Luieruitslag
Een luieruitslag kan optreden als de baby al lang een vuile luier heeft gedragen, als de luier te strak zit of als de baby allergisch is voor een specifiek luiermateriaal. Dus zodra je observeert dat je baby niet blij is met de luier, controleer dan of deze vervangen moet worden of ga misschien voor een ander merk, b.v. herbruikbare biologische babyluiers.
Om eventuele irritaties te verzachten raden wij aan deze natuurlijke luiercrème van Hagi Baby of de Gentle Baby Oil van Iossi te gebruiken.

4. Massages
Massages zijn een geweldige manier om een ​​band met je baby te krijgen. Het zachtjes masseren van de huid van de baby met natuurlijke oliën helpt ook bij het voeden en hydrateren van de huid. Hiervoor raden we aan om Jojoba-olie van Mokosh te gebruiken of oliën die speciaal geschikt zijn voor de gevoelige babyhuid, d.w.z. lichaamsolie met Papaverzaadolie van Hagi Baby of Relaxing Baby Oil van Iossi.

5. Blootstelling aan de zon
Het wordt niet aanbevolen om uw baby aan direct zonlicht bloot te stellen, vooral niet tijdens de eerste maanden van de geboorte of in de zomer.
Wanneer u zich in de zon waagt, is het verstandig om de baby op de juiste manier bedekt te houden met katoenen kleding met lange mouwen, een volledige broek, petten en baby veilige zonnebrandcrème aan te brengen, bijv. NAIF Natural SPF50 Zonbescherming.

6. Vochtinbrengend
Vochtinbrengende crème is een essentiële stap in de huidverzorging van baby's, omdat de babyhuid gevoelig is voor uitdroging. We raden hierbij vooral aan om de Jojoba-olie van Mokosh of Lavender & Chamomile Baby Cream van Iossi te gebruiken. Je kunt ze gebruiken na het badje en wanneer de huid van je baby schilferig of droog aanvoelt.
Baby's worden geboren met een zeer zachte en kwetsbare huid. Daarom raden we aan om natuurlijke en biologische babyproducten te gebruiken om de beste zorg te garanderen zonder huidallergieën te ontwikkelen.
Als je niet weet welke producten je moet gebruiken of als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor de baby, dan raden we je deze cadeauset voor baby's van Hagi Baby aan voor een complete verzorging op natuurlijk het hoogste niveau.


Ouder bericht Nieuwer bericht