Fruit dat je huid gezond maakt en ook nog eens heerlijk smaakt!

Vervuiling, levensstijl, roken, cosmetica, stressniveau en je genen hebben allemaal invloed op je huid. Maar niet alleen deze dingen hebben invloed op je huid want ze zeggen het niet voor niks; “je bent wat je eet”.

Nu de zomer vordert en er een grote diversiteit van vers fruit op de markt beschikbaar is hebben we special voor jou op een rijtje gezet wat de meest populaire vruchten zijn die een zeer positief effect hebben op je huid. Deze geschenken van de natuur (waar wij ontzettend veel van houden) helpen je huid te laten stralen! Daarnaast geeft het ook gewoon een geweldig gevoel en heeft het meer posititieve bijkomstigheden!

Dit zijn de geschenken uit de natuur waar je huid ontzettend blij van wordt;

1. Avocado's

Ik hoor je al denken, we hadden toch over fruit? En nee we vergissen ons niet want botanisch gezien worden avocado's beschouwd als vrucht en valt daarom onder de fruitsoorten. Omdat we avocado`s als groenten eten valt hij normaliter onder groenten.

Avocado's bevatten veel gezonde vetten die je huid helpen om de huid flexibel en gehydrateerd te houden.

Onlangs is ook bewezen dat avocado's ook onderdelen bevatten die je huid kunnen helpen beschermen tegen schade door de zon. UV-schade aan je huid kunnen rimpels en andere tekenen van veroudering veroorzaken.

Avocado's zijn ook een goede bron van vitamine E die effectiever lijkt te zijn in combinatie met vitamine C, te vinden in citrusvruchten, zoals sinaasappels. Je kunt dus genieten van je smoothie met citrusvruchten en avocado voor het beste resultaat.

2. Bessen

Aardbeien, bosbessen, frambozen, kruisbessen, veenbessen, gojibessen, kersen ...

Om er maar een paar te noemen!

Ze bevatten allemaal veel antioxidanten en zitten boordevol voedingsstoffen en een grote hoeveelheid vitamine C, die je huid kunnen beschermen tegen UV-schade en het regeneratieproces van de huid kunnen ondersteunen. Aardbeien bevatten ellaginezuur dat de collageenproductie in de huid kan verhogen en huidveroudering kan vertragen. Bosbessen verminderen de roodheid van de huid en worden speciaal aanbevolen voor gevoelige huidtypes.

En trouwens, ze smaken individueel allemaal geweldig, maar zijn nog lekkerder in combinatie met je ontbijtkom, als aanvulling op je dessert of in een smoothie.

3. Citrusvruchten

Sinaasappelen, citroenen, grapefruits, limoenen, pomelo's ...

Ze zijn allemaal erg rijk aan vitamine C die de stevigheid van de huid kan verbeteren. Ze versnellen ook je metabolisme en kunnen je helpen om je minder opgeblazen te voelen. De vitamine C in citroenen stimuleert de productie van collageen, terwijl het citroenzuur helpt bij de behandeling van acne en puistjes. Citroenen kunnen ook helpen bij het verwijderen van rimpels en mee-eters.

Grapefruit helpt de huid op te fleuren en te verjongen en limoen helpt het bestrijden tegen donkere vlekken en acne en de huid te verhelderen. Mandarijnen, tangerijn en sinaasappels verbeteren de huidskleur en beschermen uw huid tegen schade door de zon. Citrusvruchten worden speciaal aanbevolen om te eten voor acne-gevoelige of vette huidtypes.

4. Bananen

Banaan is een vrucht die je het hele jaar door kunt vinden.

De wetenschappelijke verklaring achter de uitzonderlijke huidherstellende eigenschappen van banaan is dat het rijk is aan voedingsvezels, vitamine A, C, K, E, foliumzuur en mineralen zoals kalium, calcium, fosfor en magnesium. Het is een zeer goede natuurlijke vochtinbrenger voor de huid en heeft antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen. Perfect om te gebruiken in een smoothie, geniet ervan met chocolade-bananenpannenkoekjes, in een bananenbrood of meng het in een havermout met een stukje donkere chocolade.

P.S. Pure chocolade met min. 70% cacao bevat antioxidanten die een beschermende werking heeft op de huid tegen zon. Deze antioxidanten kunnen de rimpels tegengaan, huiddiktes verstevigen en een betere hydratatie, doorbloeding en de huidtextuur ondersteunen.

5. Exotisch fruit

Papaja's, mango's, kiwi, ananas, drakenfruit, guave….

Exotisch fruit bevatten veel antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, zodat je huid strak en soepel blijft. Papaja bevat bijvoorbeeld vitamine A en papaïne-enzym helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en inactieve eiwitten, waardoor je huid wordt verjongd. Het helpt ook om je huid gehydrateerd te houden.

Ook helpt het bij het verminderen van acne en vroegtijdige veroudering tot het verhelderen van de huid en het verminderen van donkere vlekken. Mango is niet alleen een geweldige bron van vitamine A, vitamine C en mineralen zoals koper, kalium en magnesium die een belangrijke rol spelen bij het produceren van collageen om stevig te worden de rimpels.

6. Watermeloen

Watermeloen zit vol met antioxidanten zoals lycopeen en ook vitamine C en A die de tekenen van veroudering vertragen. De consumptie van vitamine A zal de groei van collageen- en elastinecellen stimuleren, waardoor uw huid jong en soepel blijft.

Toch laat het niet alleen je huid gezond glimmen, maar heeft het ook een aantal positieve invloeden op je lichaam, het versterkt bijvoorbeeld de immuniteit, verhoogt het energieniveau en bevordert gezond tandvlees.


Dit is een mooie top 6 van eetbaar fruit die een grote bijdrage leveren aan de verzorging van de huid. Het is daarom ontzettend belangrijk om een diversiteit aan vers fruit aan te brengen aan je dieet. Want het zorgt er niet alleen voor om de natuurlijke schoonheid van de huid naar voren te brengen maar het draagt ook bij aan een gezonde leefstijl die je mentaal ook zal versterken

De werking van natuurlijke ingrediënten in natuurlijke cosmetica heeft zich al lang bewezen en dragen bij aan een mooie en verzorgde huid. We hebben in ons assortiment heerlijke veganistische gezichtsserums doordrenkt met diverse plantaardige oliën, maskers zoals de Chocolate Orange Face Mask voor een rijpe huid om deze te verjongen of verwen jezelf met onze bestseller Orange & Cinnamon Bronzing Balm om te genieten van een mooie gevoede en getinte huid.


Ouder bericht Nieuwer bericht