Beauty tips voor een betere huid

Een slechte, droge, of juist een vette huid. We zijn helaas niet allemaal gezegend met een perfect huid en moeten er dus ook goed voor zorgen. Je ziet waarschijnlijk een heleboel mensen op het internet voorbij komen die wel allemaal pronken met hun egale huid. Laat je echter niet voor de gek houden, aangezien deze mensen ook vaak kampen met een slechte huid, ze weten het soms net wat beter over te brengen. Mocht jij nu last hebben van een slechte, droge, of vettige huid? Dan is het natuurlijk wel handig dat je weet wat jouw huidtype precies in houdt en hoe je dit kan behandelen. Mocht je nu op zoek zijn naar de juiste huidverzorging, dan ben je bij Origanic aan het juiste adres. Wij beschikken over een uiteenlopend assortiment aan huidverzorging.

Droge huid

Punten waar je vaak tegen aan kan lopen bij een droge huid, is bijvoorbeeld het schilferen van je huid, je kan niet goed tegen warm water of je huid kan kleine barstjes krijgen. Hierdoor wordt de kans op een slechte huid en eczeem vergroot. Een ultieme beauty tip is dat je het gebruik van zeep moet vermijden. Zeep droogt de huid namelijk juist uit. Gebruik dan bijvoorbeeld als huidverzorging eerder een vette verzachtende en beschermende crème of zalf. Daarbij is de beste beauty tip voor je gezicht het gebruiken hydraterende producten, die het vetgehalte in je huid weer aanvullen zodat schade aan je huid voorkomen kan worden. Milde reinigingsmelk, of een licht schuimende olie zijn aan te raden bij reiniging van de huid.

Vette huid

Tekens van een vette huid zijn vaak: verwijde poriën, mee-eters of kleine witte puistjes en eventueel een glimmende huid. Je hebt last van een vette huid wanneer je huid een verhoogde talgproductie heeft. Het hebben van een vette huid, of wat voor een soort huid dan ook, wordt vaak hormonaal bepaald. Het hormoon androgeen wordt zowel bij mannen als vrouwen aangemaakt. Dit hormoon stimuleert de productie van talg in je huid. Vrouwen bezitten ook over oestrogenen en progestagenen hormonen. Deze hormonen kunnen bij vrouwen de productie van overtollig talg tegengaan, dit is natuurlijk niet bij iedereen het geval, maar dit verklaart wel waarom mannen vaak meer last hebben van een vette huid.

De beauty tip voor je huid met een vettige toon, kan het beste aangepakt worden door middel van milde producten. Bijvoorbeeld een verzachtende lotion. Ga niet te sterk op verschillende producten waar waarschijnlijk een hoog gehalte aan geurstoffen inzitten, wat juist het tegenovergestelde resultaat kan leveren. Probeer ook het gebruik van make-up te beperken, dit is namelijk niet gezond voor je huid, door het aanleggen van een extra laag kunnen je poriën niet ademen. Maak daarbij van jouw huidroutine een dagelijks ritueel. Smeer zalfjes in een stimulerende manier in op je huid. Ga bijvoorbeeld niet hardhandig alles insmeren, probeer een buitenwaartse beweging te maken. Dit zal stimulerend voor je huid werken.

Slechte huid

Een slechte huid met veel acné kan een heleboel oorzaken hebben, het kan aan je voeding liggen, aan je hormonen, leeftijd, medicatie, het slecht reinigen van je huid en het gebruik van bepaalde cosmetica producten kan er ook voor zorgen dat je verstopte poriën krijgt. Een goede beauty tip kan al zijn dat je je huid regelmatig met water wast. Als jij een normale huid hebt, dan is het wassen met water vaak al genoeg.

Daarbij kan het voor sommige volwassene ook al helpen om de voeding aan te passen. Door minder vet, of suiker te eten kan het helpen bij de verbetering van de huid. Voor jongeren die in de puberteit zitten is deze periode gewoon ontzettend balen, omdat hier vaak niet veel tegen gedaan kunnen worden. Je kan er voor kiezen om naar een schoonheidsspecialisten te gaan, maar vaak trekt acné in de puberteit vanzelf weg.

Huidverzorging Origanic

Mocht je nu niet precies weten welke producten voor jou geschikt zijn, dan hoef je niet verder te kijken, want wij hebben huidverzorging voor alle huidtypes. Wij verkopen huidverzorging voor:
- Anti-aging
- Droge huid
- Gevoelige huid
- Normale huid
- Vette & Gecombineerde huid
- Onzuivere huid & acné

Wij hebben producten voor elke soort huidtype. Al onze producten zijn op een natuurlijke en duurzame manier geproduceerd. Dus je helpt niet alleen je huid, maar je draagt ook nog eens een steentje bij aan een duurzamere wereld. Op onze website staat bij elk product aangegeven wat de kenmerken zijn, voor welk huidtype het geschikt is, hoe je het moet gebruiken, wat de effecten op je huid zijn en welke ingrediënten het product bevat. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld wat de producten jouw huid te bieden hebben.


Ouder bericht Nieuwer bericht