De Zero Waste manier om je huid te verbeteren, ontmoet de droogborstel!

Het droog borstelen van de huid is een van de methoden van een natuurlijke massage die afkomstig is uit Azië. Het doel van deze massage is om het lichaam van gifstoffen te reinigen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Regelmatig droog borstelen helpt de huid gladder te maken, cellulitis te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Tegelijkertijd is het een zeer ontspannende procedure en belangrijker nog, gemakkelijk thuis uit te voeren en uiteraard goed voor het milieu. Na het lezen van dit blog zijn deze vragen beantwoord; Weet jij hoe je je huid goed poetst? Wat zijn alle voordelen van het droog borstelen van uw huid? Welke droge massageborstel moet ik kiezen? Waarom is borstelen een minder afvalproduct?

Droog borstelen van de huid, wat zijn de verschillen?

Droog borstelen van de huid is een methode om de huid te masseren met een speciale borstel van natuurlijke haren. De borstelharen kunnen van plantaardige of dierlijke oorsprong zijn (bijv. borstelharen van zwijnen).

Los van de borstel wordt er verder geen cosmetica gebruikt voor massage. Borstelen van de huid gebeurt op een droge huid, bij voorkeur in de ochtend. Deze ochtendmassage heeft een stimulerend effect en geeft energie voor de hele dag. Als je 's ochtends geen tijd heeft om een ​​massage van 5-10 minuten te doen, kun je dit natuurlijk in de avond doen. Dit zal je helpen om de stress en spanning van de dag kwijt te raken, uw spieren te ontspannen en weer zen te worden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van borstelen?

Als de droge poetsmethode nieuw voor je is, is het de moeite waard om de belangrijkste voordelen van deze methode van lichaamsmassage te kennen. En er zijn er veel! Natuurlijk zal ik beginnen met wat mensen het meest waarderen, namelijk het effect van droog borstelen op het uiterlijk van de huid.

 • Droog borstelen van de huid pelt en verwijdert dode opperhuid van de huid. Daardoor voelt de huid gladder, zachter en prettiger aan. Door het verwijderen van dode opperhuid kun je de huid ook beter hydrateren, omdat huidverzorgingsproducten sneller en beter worden opgenomen. Het is niet alleen een vorm van peeling (waarvoor we geen speciale cosmetica nodig hebben), maar ook een huidmassage.
 • Regelmatig borstelen van het lichaam verbetert de stevigheid van de huid en is een van de meest effectieve methoden om cellulitis te verminderen. Door cellulitisgebieden te borstelen, een actieve en gezonde levensstijl te leiden, gezonde maaltijden te eten en veel water te drinken, hebben we een kans om cellulitis te verminderen en te genieten van een stevigere en strakkere huid.
 • Door de huid te masseren met een borstel, versterken en maken we de huid elastischer, egaliseren we de kleur en voeden we deze.
 • Droog borstelen helpt het probleem van ingegroeide haartjes te elimineren.
 • Droog borstelen van de huid reinigt de poriën van de huid en helpt het lichaam van gifstoffen te reinigen. Het is dus een geweldige manier om het lichaam te ontgiften.
 • Droge lichaamsmassage stimuleert de bloedcirculatie en het lymfestelsel, wat zwelling helpt voorkomen en zwelling vermindert.

Hoe uw huid droog te borstelen?

Begin met het droog borstelen van het lichaam vanaf de voeten en beweeg de borstel geleidelijk omhoog. Zorg ervoor dat u lange bewegingen maakt en de huid probeert te "vegen". Het drukniveau van de borstel op de huid is belangrijk - in het begin moet het zacht zijn, en pas na een paar massages, als we gewend raken aan deze vorm van masseren van de huid - kunnen we onszelf toestaan ​​om de borstel sterker tegen de huid te drukken.

De belangrijkste regels voor droog borstelen:

 • We maken lange penseelstreken
 • De massage is richting het hart
 • Begin met het droog borstelen van de huid vanaf de voeten en ga omhoog
 • Verhoog geleidelijk de druk van de borstel op de huid
 • De buik en borsten kunnen met cirkelvormige bewegingen worden geborsteld
  vermijd moedervlekken tijdens de massage
 • Vermijd het borstelen van de halslijn en hals
 • Massage moet 5 tot 10 minuten duren

Is droog poetsen voor iedereen geschikt?

Het droog borstelen van de huid is voor ons allemaal een gemakkelijke en toegankelijke methode. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat er contra-indicaties zijn die droog poetsen van het lichaam voorkomen, bijv.: Acne, atopische dermatitis, huidaandoeningen zoals psoriasis, huidinfecties: viraal, bacterieel en schimmel, open wonden, schaafwonden en verse littekens, huid bijzonder gevoelig en vasculair, spataderen, irritatie etc.

Massageborstel voor droge huid - welke moet je kiezen?

Let er bij het kopen van een droge huid massageborstel op dat deze van natuurlijke materialen is gemaakt. De beste keuze is een houten borstel (bijvoorbeeld van beukenhout) met natuurlijke plantaardige haren. Het meest populaire type plantenhaar is tampico - een natuurlijke agavevezel die groeit in Mexico. Wij raden aan:

Onze bestseller: een natte en droog massageborstel van Mokosh,

Ons nieuwe product: een droog massageborstel van Nested

Waarom is borstelen minder afval?

Aan het begin van dit artikel vertelde ik dat droog poetsen milieuvriendelijk is. Als je je afvraagt ​​wat borstelen te maken heeft met minder afval, houd er dan rekening mee dat er minder cosmetica nodig is die we normaal voor massage, peeling of scrubs gebruiken. Je kunt dus stellen dat we in combinatie met een droogborstel veel minder cosmetica nodig hebben. Om de opperhuid te exfoliëren kun je daarom dagelijks de borstel gebruiken om je huid te behandelen maar als je bijvoorbeeld echt zin hebt in ‘’me-time’’ en je een thuisspa wilt creëren dan raden we natuurlijk aan om één van onze natuurlijk scrubs te gebruiken. Het merendeel van onze scrubs is voornamelijk verpakt in glas en daardoor goed te recyclen of te hergebruiken. Daarnaast bevatten reguliere scrubs/cosmetica ook nog eens plastic deeltjes (zogenaamde microplastics) en onze natuurlijke scrubs zijn vrij van dit soort plastics.
Tevens is de borstel voor droge lichaamsmassage een product gemaakt van natuurlijke materialen, voornamelijk plantaardig, en is het een herbruikbaar product welke we jarenlang kunnen gebruiken. Wanneer het gemaakt is van natuurlijk hout en borstelharen, is het ook nog eens biologisch afbreekbaar.

Hopelijk heeft het artikel over droog borstelen van de huid je overtuigd om deze massagemethode uit te proberen. Of misschien heb je je huid al eens droog geborsteld? Zo ja, laat ons dan weten waarom je deze vorm van massage lekker vindt en welke poetseffecten heb je opgemerkt?


Ouder bericht Nieuwer bericht