Tijd voor een ontspannend bad...

Een ontspannend bad met een toevoeging van geurig badzout, kaarsen en je favoriete muziek is natuurlijk de perfecte manier om te ontspannen na een vermoeiende dag.
Zo'n bad reinigt het lichaam van gifstoffen, ontspant en zorgt voor de regeneratie van spieren na het sporten.

Ken je de belangrijkste verschillen tussen de verschillende soorten zout die je daarbij kunt gebruiken? Hoe werken ze en met welke ingrediënten kunnen ze verrijkt worden? Waar moet je op letten bij het kiezen ervan? Hoe te gebruiken en hoe werkt het?

De samenstelling van het badzout is het belangrijkste. Bij het kiezen van badzout raden we aan om de samenstelling van INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) te controleren. Deze lijst met ingrediënten moet vrij kort en vrij gemakkelijk te ontcijferen zijn, zelfs voor degenen die geen ervaring hebben met het lezen van de ingrediënten.
Het badzout mag dus geen SLS / SLES, PEG's en alcohol bevatten, om nog maar te zwijgen van kunstmatige geur- en kleurstoffen, die een veel voorkomende (en goedkope) toevoeging aan het badzout zijn.
De toevoeging van deze kleurstoffen en geuren is draaglijk als het je doel is om een bad-ontspanningscosmetica te vinden met een mooie kleur en een intense geur. Je hoeft echter geen compromissen te sluiten. Je vindt namelijk natuurlijk badzout zonder kunstmatige kleurstoffen en met toevoeging van natuurlijke etherische oliën die ook van nature mooi ruiken in onze webshop!!

Welke natuurlijke ingrediënten zouden in het badzout moeten zitten?

  • voornamelijk zout (natriumchloride): natriumchloride of zeezout: Mariszout, andere zouten, zoals theobroma, magnesiumchloride, kalium
  • Chloride, magnesiumstearaat
  • Plantenextracten, b.v. Camellia Sinensis-extract,
  • Natuurlijke etherische oliën zoals lavendel: biologische lavandula etherische olie,
  • Natuurlijke plantaardige oliën, b.v. Vitis Vinifera Zaadolie,
  • Bloembladen, b.v. Rosa Damascena-bloem,
  • Vitamines, zoals tocoferol (vitamine E)

Wat raden wij aan:

  • Het Dode Zee Badzout van Hagi is verrijkt met composities van etherische oliën van eucalyptus, citroen, lavendel en grapefruit. Het verfrist je lichaam en geest en verbetert je welzijn... en het ruikt ook nog eens ontzettend lekker!!!
  • Himalaya badzout uit Hagi met sandelhout, patchouli en limoenolie om het lichaam te ontspannen en te revitaliseren na een intensieve dag.


Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen badzout?

  • Epsom-zout, d.w.z. magnesiumsulfaat, onderscheidt zich door een samenstelling die rijk is aan magnesium en zwavel. Het heeft regeneratieve en antioxiderende eigenschappen. Het helpt bij het bestrijden van huidziekten, inclusief de hoofdhuid.
  • Zeezout voor cosmetica wordt voornamelijk gewonnen uit de wateren van de Adriatische Zee, de Dode Zee en de Middellandse Zee. Het bevat jodium, magnesium, zink, selenium en lithium. Dankzij hen kalmeert zout niet alleen de problematische huid, maar helpt het ook bij de strijd tegen cellulitis. Zeezout verstevigt de huid en geeft deze een gezonde uitstraling. Het heeft een rustgevend effect op de huid en pijnlijke spieren, en een warm bad met zijn toevoeging helpt het lichaam te ontspannen en pijn te verlichten.
  • Himalayazout is een natuurlijk en puur kristalzout. Het wordt ook gebruikt in de behandeling van huidirritatie, cellulitis en verbetert de elasticiteit van de huid.

Hoe gebruik je badzout?

Voeg per keer ongeveer 200 g zout toe aan een bak met warm water. Om de gewenste resultaten te verkrijgen, moet het bad ongeveer 15-30 minuten duren en regelmatig worden herhaald, minstens één keer per week (tot 2-3 keer). Het water moet minimaal 37 graden zijn, maar niet overdreven heet. Spoel het lichaam na het baden met zout af met schoon water. Bevochtig de huid na het baden met olie of bodylotion. Voor het bestrijden van cellulitis raden we Mokosh anti-cellulitis body butter aan, en May Chang Regenerating Body Butter met hennepolie om de droge huid te regenereren en te voeden, of Body Balm Melon & Cucumber van Mokosh om je huid te hydrateren en te verfrissen.
Je kunt fijn zout niet alleen gebruiken om in te baden, maar ook om het hele lichaam te peelen.
Het is goed om het te mengen met een beetje verzorgende olie, b.v. Mokosh Raspberry Seed Oil, je lichaam in te smeren en dan af te spoelen. Zout maakt de huid perfect glad en verwijdert dode cellen van het oppervlak.


Wat zijn de voordelen van een zoutbad?

Een zoutbad heeft een positief effect op de regeneratie van het lichaam en heeft een ontspannende werking. Een warm bad helpt je te kalmeren en te ontspannen en helpt je na het bad de ingrediënten van verzorgingscosmetica beter op te nemen. Badzout wordt gebruikt om huidirritaties en ziekten zoals eczeem en uitslag te behandelen. Ze worden aanbevolen voor de verzorging van de huid met roos en psoriasis.
Mineralen in badzout verbeteren de bloedsomloop, verminderen spierstijfheid en verminderen symptomen van artritis.

PS: Dit is onze favorite playlist voor een relaxing bad :)


Ouder bericht Nieuwer bericht