Hoe scrub je je gezicht?

Een goede gezichtsverzorgingsroutine is belangrijk voor het schoonmaken en gezond houden van je huid. Desondanks zorg je er met het schoonmaken van je huid niet voor dat jouw dode huidcellen worden verwijderd. Dit kun je wel doen met een gezicht scrub. Door regelmatig je huid te scrubben, zorg je ervoor dat alle dode huidcellen verdwijnen en je doorbloeding wordt gestimuleerd. Door te scrubben, zul je merken dat je huid er veel beter uit gaat zien. Maar hoe scrub je je gezicht nu precies? Wij vertellen er alles over in deze blog!

Wat is een gezicht scrub?

Voordat we meer gaan vertellen over hoe je het beste een gezicht scrub kunt gebruiken, leggen we meer uit over het product zelf. Een gezicht scrub is een gezichtscrème die exfoliërende deeltjes bevat. Deze exfoliërende deeltjes zorgen ervoor dat je huid glad wordt gemaakt wanneer je je gezicht met het product masseert. Dit effect ontstaat doordat alle dode huidcellen worden verwijderd. Het verwijderen van dode huidcellen zorgt ervoor dat er weer nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Daarnaast zullen talgklieren minder snel verstopt raken, waardoor je minder last van onzuiverheden zult krijgen.

 Men denkt vaak dat een gezicht scrub hetzelfde is als een exfoliater. Dit is echter niet waar. Ondanks dat beide verzorgingsproducten ervoor zorgen dat dode huidcellen worden verwijderd, is een scrub een product in de vorm van een crème en een exfoliater een chemisch middel dat je op de huid aanbrengt. Daarnaast is een scrub vaak grover dan een exfoliater.

De voordelen van scrubben

Naast dat scrubben ervoor zorgt dat alle dode huidcellen worden verwijderd, heeft het nog een aantal andere voordelen. Die zullen we hieronder opsommen.

  • Het gebruik van een gezicht scrub zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt. Doordat je huid door scrubben fijner en gladder wordt, zal de zon sneller haar werk kunnen doen. Let hierbij wel op dat je niet gaat verbranden. Smeer je huid dan ook altijd goed in met een zonnebrandcrème.
  • Een ander voordeel van scrubben, is dat jouw huid sneller verzorgingsproducten kan opnemen. Dit komt omdat de bovenste huidlaag dunner wordt, waardoor de verschillende crèmes beter kunnen worden opgenomen.
  • Het laatste voordeel van scrubben, is dat het ingroeiende haartjes kan voorkomen. Dit komt doordat de huid egaler wordt.

Hoe gebruik je een natuurlijke scrub voor je gezicht?

Een scrub gebruik je na het schoonmaken van je gezicht. Een gezicht scrub breng je altijd aan op een natte huid. Zo zorg je er namelijk voor dat je huid niet gevoelig wordt door de exfoliërende deeltjes die er in de crème zitten. Wanneer je de scrub aanbrengt, kun je dit het beste in cirkelvormige bewegingen doen. Doe dit voorzichtig en zachtjes. Heb je alle plekken gehad? Spoel dan de scrub van je huid met lauwwarm water. Als alle scrub is weggespoeld, kun je het beste een hydraterende en verzorgende crème gebruiken om je huid de juiste verzorging te geven. 

Wanneer kun je het beste een scrub gebruiken?

Naast dat het belangrijk is om de beste scrub voor je gezicht te gebruiken, is het aantal keren dat je scrubt ook van belang. Zo is het aan te raden om minimaal één keer en maximaal twee keer per week je gezicht te scrubben. Wanneer je dit te vaak doet, kan het namelijk zijn dat je ook je nieuwe huidcellen verwijdert, waardoor je huid uiteindelijk beschadigd kan worden. Ook is het belangrijk om te onthouden dat je voorzichtig scrubt. Doe dit dus niet te lang of te hard, want dat kan ook weer zorgen voor irritaties.

Om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier scrubt, kun je een scrub apparaat voor je gezicht gebruiken. Op onze website hebben we gezichtsborstels die speciaal gemaakt zijn voor het scrubben van je gezicht. Op de productpagina van onze gezichtsborstel lees je meer over de voordelen die zo een borstel heeft.


Ouder bericht Nieuwer bericht