Waarom zijn natuurlijke cosmetica beter dan conventionele cosmetica?

Een recente sterke trend is de ontwikkeling van de markt voor natuurlijke cosmetica. Dit fenomeen wordt sterk geassocieerd met de bewuste keuze van voedsel, levensstijl, zorg voor gezondheid en ongetwijfeld mode. Gelukkig is dit een wenselijk fenomeen dat veel voordelen biedt voor de moderne mens.

Dus wat is natuurlijke cosmetica?

Tot op heden is er geen rechtshandeling die de definitie van natuurlijke cosmetica precies definieert, maar Europese bedrijven die natuurlijke en biologische cosmetica certificeren, zoals Ecocert, BDIH, Soil Association, Natrue of de verenigende Cosmos (Cosmetic Organic Standard), komen te hulp. Volgens de eisen van deze bedrijven is een natuurlijk cosmetisch product een product dat voor minimaal 95% bestaat uit natuurlijke ingrediënten, verkregen door fysische methoden (bijv. Persen, extraheren, filtreren, destilleren, drogen, enz.), Microbiologisch of enzymatisch. Ingrediënten van synthetische oorsprong zijn toegestaan ​​als hun aanwezigheid gerechtvaardigd is en geen natuurlijke tegenhangers hebben.

Is een natuurlijke cosmetica beter dan een conventionele? Daar bestaat geen twijfel over.

Allereerst zijn natuurlijke basisgrondstoffen, meestal plantaardige oliën, qua structuur vergelijkbaar met lipiden in onze huid. Ze zullen dus effectiever worden gebruikt. Al deze grondstoffen die we in het product vinden, zijn mengsels van verschillende chemische verbindingen in zodanige verhoudingen dat ze in laboratoria niet altijd kunnen worden gereproduceerd. En vaak versterken deze verhoudingen bovendien hun werking die synergisme wordt genoemd.

Bovendien zijn natuurlijke stoffen ook zeer actieve stoffen in cosmetica. En er zijn er minstens 95% van! In conventionele cosmetica zijn de verhoudingen omgekeerd, d.w.z. ongeveer 5% van de samenstelling zijn actieve stoffen. Anderen zijn vaak grondstoffen die een vet-waterbasis vormen.

Natuurlijke cosmetica is nu niet langer een eenvoudige emulsie van oliën met plantenextracten, maar een product met grondstoffen die voortdurend worden herontdekt en getest. Plantencomplexen worden gecreëerd met gerichte en bewezen krachtige actie, bijv. Anti-aging, ontgiftende, hydraterende, etc. Natuurlijke cosmetica verschijnen al in esthetische cosmetica, omdat ze het toelaten om bijvoorbeeld botulinetoxine te vervangen!

Controversiële producten zijn niet te vinden in natuurlijke cosmetica

Het gebruik van natuurlijke producten vermindert het risico op contactallergieën, irritaties en allergieën aanzienlijk. Exclusief degenen die allergisch kunnen zijn voor bepaalde allergenen. Natuurlijke cosmetica beschermen in dergelijke gevallen niet tegen allergieën en dat moet u onthouden.

Wat de vervaldatum betreft, deze is veel korter en we gebruiken frissere producten. De samenstelling van natuurlijke cosmetica maakt gebruik van mildere conserveermiddelen die zijn goedgekeurd voor dit type product.

Controversiële producten, zoals sterke wasmiddelen, conserveermiddelen, siliconen, synthetische kleurstoffen en geuren, zijn niet te vinden in natuurlijke cosmetica. Dit verhoogt het vertrouwen dat we de huid niet zullen irriteren.

Het plezier van het gebruik van natuurlijke cosmetica is ook veel groter. Prachtig geparfumeerd met natuurlijke etherische oliën en een smakelijk ogend product zelf is de beste stimulans om het te gebruiken.

En wat zijn de effecten van langdurig gebruik? Mensen die zijn overgestapt op natuurlijke zorg hebben een gevoel van "gezonde voeding" van hun huid. Daarom vergeten we soms om de crème aan te brengen, omdat we geen droogte, een verstrakking van de huid voelen en gewoon de noodzaak om er een cosmetica op te zetten.

Veel kleine bedrijven die natuurlijke cosmetica produceren zijn in opkomst in Polen, die ook steeds meer gewenste producten op de markt worden. Uit onderzoek blijkt dat 84% van de consumenten cosmetica kiest die natuurlijke ingrediënten bevat en 68% is geïnteresseerd in de oorsprong van de ingrediënten. Er kan worden aangenomen dat de mode voor een gezonde levensstijl, genoemd en gepropageerd als langzaam leven, zal resulteren in een betere psychofysische toestand van de moderne mens.

Hanna Kurcińska

Chemicus, Metroloog, Schoonheidsspecialist
Eigenaar van het natuurlijke cosmeticamerk Hagi Cosmetics


Nieuwer bericht