Laten we samen cellulitis bestrijden! Gewoon een paar tips om het op een natuurlijke manier te verminderen :)

Wat is cellulitis?
Cellulitis, d.w.z. sinaasappelschilhuid is een probleem waar de meeste vrouwen mee te maken hebben. Slecht dieet, te weinig water drinken en gebrek aan lichaamsbeweging veroorzaken water retentie, wat leidt tot de vorming van cellulitis. Hoe kun je ermee omgaan en welke cosmeticaproduct kun je hierbij gebruiken?

❀Oorzaken van cellulitis:
  • hormonale veranderingen die de ophoping van metabole producten onder de huid veroorzaken, wat leidt tot een verlies van huidelasticiteit en de vorming van bultjes
  • verkeerde voeding, te veel koolhydraten, vetten en sterk bewerkte voedingsmiddelen
  • roken
  • zittende levensstijl
  • te weinig bewegen
  • te strakke kleding, die de bloed- en lymfestroom belemmert.
❀ Hoe om te gaan met cellulitis en welke cosmetica te gebruiken?
Regelmaat is het belangrijkste. Elk van de methoden vereist geduld en consistentie in de actie. Hoe systematischer we zijn, hoe eerder we de verwachte effecten zullen opmerken. Hieronder staan ​naar onze mening de meest effectieve manieren om cellulitis te bestrijden.

❀ Een goed dieet
Eet gezond, d.w.z. minder producten van dierlijke oorsprong, drink 2-3 liter water per dag, beperk alcohol en sappen met toevoegingen en probeer zoveel mogelijk producten zoals ontbijtgranen, vis en gekookte groenten aan het dieet toe te voegen.

❀ Begiet je huid afwisselend met warm en koud water
Voer deze behandeling elke dag uit en eindig deze met een stroom koud water.

❀ Scrubs aanbrengen
Zelfgemaakte koffiescrub is zeer effectief. De cafeïne in koffie heeft een sterk anti-cellulitis effect. Zo'n peeling is heel eenvoudig: aan een paar lepels gemalen koffie voegen we een kleine hoeveelheid olijfolie en een snufje kaneel toe, masseren in cirkelvormige bewegingen en spoelen met warm of koud water. Als je niet genoeg tijd hebt, raden we een BodyBoom ​​koffiescrub en een
citrusscrub met hennep-olie en macadamia van Hagi aan.

❀ Natuurlijke plantaardige oliën
Speciaal aanbevolen zijn natuurlijke oliën die de elasticiteit van de huid verhogen, zoals: Cranberry Body Elixir van Mokosh.

❀ Regelmatige sportieve activiteiten
Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat manieren om cellulitis te bestrijden. Alleen het veranderen van het dieet en een beetje meer sport zal niet alleen het uiterlijk van onze huid verbeteren, maar ook veel voordelen voor onze gezondheid opleveren.

De gepresenteerde behandelingen en cosmetica zijn niet alleen zeer effectief, maar kosten ook niet te veel en zijn zeker het testen waard!

Ouder bericht Nieuwer bericht