Duurzame cadeautjes voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het de tijd is om duurzame cadeautjes in te kopen. Hoe mooi is het nu om een cadeau te geven met een mooi duurzaam verhaal. Wij van Origanic geloven dat een cadeau anno 2021 niet zomaar een cadeau kan zijn. Het moet een duurzaam cadeau zijn dat bijdraagt aan een betere wereld. Het geven van een duurzaam cadeau heeft twee voordelen. Als eerste geef je niet zomaar een cadeau. Je geeft een cadeau dat iets bijdraagt aan deze wereld. Daarnaast krijgt de ontvanger een cadeau met een mooi verhaal. Een duurzaam cadeau is dus echt een top idee!

Duurzame producten

Een duurzaam cadeau bestaat uit duurzame producten. Dit kunnen veel verschillende producten zijn. Het belangrijkste is dat het duurzame cadeau niet uit milieuonvriendelijke producten mag bestaan. Speciaal voor de feestdagen heeft Origanic een aantal duurzame producten samen gebracht in een geschenkset. Deze geschenksets bestaan enkel uit duurzame producten en passen goed bij elkaar. Een veel voorkomend misverstand is dat duurzame producten verpakt worden in een normale verzenddoos of een envelop waarin veel plastic zit. Bij Origanic zijn wij ons ervan bewust dat de verpakking ook een onderdeel is van het probleem. Vandaar dat wij onze duurzame producten verpakken in een milieuvriendelijke doos met een natuurlijke vulling. Zo dragen wij op elk vlak bij aan een duurzame wereld!

Een eco cadeau

Een ander punt van aandacht zijn de eco cadeaus oftewel ecologische cadeaus. De termen duurzaam, biologisch en ecologisch worden door veel bedrijven vaak door elkaar gehaald. Toch betekenen deze termen niet hetzelfde. Zo zijn er duidelijke verschillen. In deze alinea richten wij ons specifiek op de term ecologisch. Ecologie is een onderdeel van de biologie. Binnen dit onderdeel wordt er gekeken naar de wisselwerking tussen organismen en de omgeving van deze organismen. Wanneer een product het stempel ‘ecologisch’ krijgt, dan dient dit product de omgeving van die organismen niet aan te tasten. Een andere uitwerking van een eco cadeau kan zijn dat het juist de omgeving voedt en/of verbeterd. Als een eco cadeau in de natuur terechtkomt, dan worden de organismen positief of niet beïnvloedt. Een goed voorbeeld van een eco cadeau zijn onze koolzaadkaarsen. Deze kaarsen bevatten geen chemicaliën die slecht zijn voor de natuur, aangezien de kaarsen gemaakt worden van koolzaadwas. De resten van deze kaarsen mogen dan ook in een gft-container gedeponeerd worden. Kies dus voor een eco cadeau en bescherm de natuur!

duurzaam cadeau

Een duurzaam baby cadeau

Een ander leuk idee voor de feestdagen is een duurzaam baby cadeau. Baby’s hebben een gevoelige huid. Daarom is het belangrijk om goed uit te kijken met het gebruik van producten die agressieve chemicaliën bevatten. Deze chemicaliën kunnen voor een irritatie van de babyhuid zorgen. Dit moet worden voorkomen. Bij de meeste producten wordt de grens voor chemicaliën berekent op een volwassen persoon. De grens voor baby’s ligt in werkelijkheid veel lager. De huid van de baby’s kan deze chemicaliën nu eenmaal veel minder goed verdragen. De huid van baby’s is 5 keer zo dun als die van een volwassene. Daarnaast is het ook zo dat in sommige producten hormoon verstorende stoffen zitten die de ontwikkeling van een baby kunnen verstoren. Kinderartsen maken zich dan ook zorgen over het gebruik van chemicaliën en hormoon verstorende stoffen in producten. De huisartsen maken zich zorgen over een aantal punten:

  1. Het lichaam van een baby is kleiner waardoor het gevoeliger is voor chemicaliën en hormoon verstorende stoffen.
  2. Baby’s krijgen eenvoudiger gevaarlijke stoffen binnen. Zij ontdekken de wereld via hun mond.
  3. De stofwisseling van baby’s verloopt veel sneller. Dit zorgt ervoor dat gevaarlijke stoffen sneller door het lichaam worden opgenomen.
  4. Het lichaam, de organen, het immuunsysteem en het zenuwstelsel van baby’s zijn nog in ontwikkeling. Gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën en hormoon verstorende stoffen hebben hierdoor meer vat op een baby.

Met de aanschaf van een duurzaam baby cadeau weet je zeker dat er geen gevaarlijke chemicaliën of hormoon verstorende stoffen in het spel zijn. De duurzame baby cadeaus zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten dus geen toevoegingen. Met een duurzaam baby cadeau zit je dus altijd goed!

Een duurzaam cadeau idee

Bij Origanic kun je terecht voor diverse duurzame cadeau ideeën. Van kaarsen tot aan mokken en van lichaamsborstels tot aan scheerschuim voor mannen. Speciaal voor de feestdagen hebben wij dus een aantal leuke geschenksets samengesteld. Daarnaast hebben wij ook de leukste duurzame cadeau ideeën op onze website gezet. Deze zijn te vinden onder het kopje ‘Feestdagen’. Om jou als klant te helpen, hebben wij de optie toegevoegd om deze duurzame cadeau ideeën te filteren op prijs. Dit is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar surprise cadeautjes of juist naar een leuk kerstcadeau wat iets meer mag kosten. Bekijk dus nu onze duurzame cadeau ideeën op onze website!


Starszy post Nowszy post