Welke etherische olie past bij mij?

Wanneer je even niet lekker in je vel zit, zul je alle mogelijkheden aangrijpen om je gemoedstoestand een boost te geven. Toch is dat niet altijd even makkelijk. De juiste etherische olie kan jou net dat zetje in de juiste richting geven. Door middel van deze blog kom je erachter hoe een etherische olie die biologisch is precies werkt en welke het best bij je past. 

Etherische olie betekenis en gebruik

Etherische oliën kun je op verschillende manieren gebruiken. Het is een olie die uit planten of bomen wordt gehaald. Met een etherische olie kun je je gemoedstoestand beïnvloeden. Elke geur heeft namelijk zijn eigen werking en effect op je lichaam. Etherische oliën kun je gebruiken door deze te branden. Dit kun je eenvoudig doen door een paar druppels toe te voegen aan een schaaltje met water of een speciale aromabrander. Daarnaast kun je etherische oliën toevoegen in bad of gebruiken als parfum. De oliën hebben doorgaans allemaal een natuurlijke geur. Je slaat de plank dan ook nooit mis wanneer je een paar druppels mengt met een neutrale bodylotion. Het is sowieso niet aan te raden om etherische olie puur of direct op je huid te gebruiken, maar deze dus te mengen met water, olie of crème.

lavendel

Etherische olie voor slapen

Een van de redenen waarom men olie gebruikt, is dat etherische olie de nachtrust kan verbeteren. Er zijn namelijk veel geuren die een rustgevende werking hebben. Deze kunnen ervoor zorgen dat je je beter kunt ontspannen. Lavendel etherische olie is daar een goed voorbeeld van. Lavendel heeft niet alleen een ontspannend effect, maar kan er ook voor zorgen dat je minder last ervaart van spierpijn of reumatische klachten. Een andere geur die je kunt proberen is citroengras. Deze zorgt voor kalmering van de zenuwen en ruikt fris, net als andere citrusgeuren. Mediteer je regelmatig om je hoofd leeg te maken of om jezelf goed voor te bereiden op je nachtrust? Gebruik dan tijdens de meditatie een etherische olie op basis van bergamot.

Oliën voor meer concentratie

Naast dat etherische olie voor slapen geschikt is, kun je ook van bepaalde etherische oliën een boost krijgen. Wanneer er een periode is waarin het uiterste van je wordt gevraagd, kan een etherische olie ervoor zorgen dat je focus kunt behouden. Denk bijvoorbeeld aan een tentamenweek als je een studie volgt of wanneer er in een kort tijdsbestek meerdere projecten op je werk moeten worden afgerond. Geuren die ervoor kunnen zorgen dat jij je beter kunt concentreren, zijn onder andere rozemarijn, wintergroen en zwarte peper. Zwarte peperolie ruikt over het algemeen fris en kruidig. Kruidige etherische oliën zijn het best geschikt wanneer je streeft naar een betere concentratie.

etherische olie

Etherische oliën van origanic

Etherische oliën kunnen dus essentieel zijn voor een gezond lichaam en een goede mentale gezondheid. Omdat deze twee voor ons van groot belang zijn, heeft Origanic verschillende etherische oliën in het assortiment. Onze etherische olie is biologisch, wat wil zeggen dat het enkel van natuurlijke producten gemaakt is. Bij ons kun je onder andere terecht voor etherische oliën in de geuren eucalyptus, lavendel etherische olie, Tea Tree, Bergamot en etherische olie op basis van rozemarijn. Daarnaast hebben we ook enkele oliën die bedoeld zijn voor je lichaam. Geef je droge huid bijvoorbeeld een oppepper of breng het aan op je nagels om ze sterker te maken en ze te laten glanzen. Ben je op zoek naar de beste natuurlijke producten? Dan ben je bij Origanic aan het juiste adres.


Starszy post Nowszy post