Duurzame kraamcadeaus die je moet hebben!

Iemand in jouw omgeving heeft onlangs een baby gekregen en jij wilt graag een origineel kraamcadeautje geven. Een origineel kraamcadeau vinden kan vaak lastig zijn door de vele opties die er op dit moment zijn. In deze blog geven we je graag leuke tips voor een origineel kraamcadeautje. Ook laten we je een aantal duurzame kraamcadeaus zien waarmee jij ook nog eens goed bezig bent voor het milieu!

Geen standaard knuffel of luiertaart meer

Knuffels en luiertaarten zijn meestal de standaard kraamcadeaus die de verse moeder veel zal ontvangen. Het is daarom juist leuk om te gaan voor een origineel kraamcadeautje. Om origineel te zijn kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echt persoonlijk cadeau. Ook is het verstandig om goed na te denken over wat het nieuwe gezin echt nodig heeft op dat moment. Als laatste is het tegenwoordig extra belangrijk om ook rekening te houden met het milieu. Duurzame kraamcadeaus worden steeds meer gegeven omdat het milieu een steeds grotere rol begint te spelen.

Duurzame kraamcadeaus voor zowel moeder als baby

Bij het geven van een origineel kraamcadeau wordt er vaak alleen gedacht aan de pasgeboren baby. Toch is het ook belangrijk dat je ook denkt aan de verse mama en de vader. Denk bijvoorbeeld eens aan een giftset voor baby en mama tegelijkertijd. Na de bevalling hebben mama’s vaak behoefte aan rust. Met lekkere huidverzorgingsproducten voor zowel de baby als de mama sla je twee vliegen in een klap. Zo heeft de mama bijvoorbeeld een lekkere olie voor haar eigen huid, maar kan ze deze olie ook gebruiken voor het gevoelige huidje van haar baby. Ook ziet zo’n giftset er gewoonweg heel leuk uit om te geven. Het uitpakken van zo’n giftset voelt echt als een feestje. Een  groot voordeel van onze giftsets is dat deze allemaal duurzaam zijn. Zo ben je verzekerd van duurzame kraamcadeaus en weet je dus zeker dat je goed bezig bent voor het milieu.

kraamcadeau

Duurzame kraamcadeaus en origineel; een babyborstel

Een echt origineel kraamcadeautje voor zowel de baby als de ouders is een babyborstel. Door de zachte geitenharen zal een babyborstel erg fijn aanvoelen voor de baby. Vaak wordt een baby zelfs erg rustig van het gebruiken van een babyborstel. Zo dient een babyborstel dus voor het kammen van de haren, maar heeft het ook een ontspannen werking.

Naast een borstel voor de haren van een baby kun je ook een lichaamsborstel overwegen. Wellicht is dit een minder bekend cadeautje, maar het valt zeker onder de duurzame kraamcadeaus. Lichaamsborstels zullen werken als een echte manier om te ontspannen voor de baby. Daarnaast is het gebruik van een lichaamsborstel ook nog eens erg goed voor de huid. De moeder zal het waarschijnlijk fijn vinden om te gebruiken bij haar baby omdat het vaak wordt gezien als een gezamenlijk moment om van elkaar te genieten. Doordat de baby er vaak erg rustig van wordt is het een echt ontspan moment voor zowel moeder als baby. De borstels gaan ook nog eens lang mee waardoor een borstel echt valt onder de duurzame kraamcadeaus.

duurzaam kraamcadeau

Duurzame kraamcadeaus; duurzame babyverzorging

De tedere huid van een pasgeboren baby heeft veel aandacht nodig. Om goed aan het milieu te denken en duurzame kraamcadeaus te kunnen geven kun je denken aan duurzame babyverzorging. Door de ouders te voorzien van duurzame babyverzorging geef je een cadeau waar ze echt iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan het geven van een baby crème of een baby olie van duurzame materialen. Door de natuurlijke ingrediënten wordt het baby huidje extra zacht en blijft deze goed beschermd. Duurzame kraamcadeaus zijn dus zeker niet alleen goed voor het milieu, maar ook extra goed voor de baby.

Origineel kraamcadeautje: ga oppassen of breng eten

Naast de focus op duurzame kraamcadeaus is het leuk om na te denken over wat het kersverse gezin echt goed kan gebruiken. Met een pasgeboren baby is er bijvoorbeeld minder tijd om een goede maaltijd te koken. Het meenemen van eten kan dan ook een leuk en origineel kraamcadeautje zijn. Ook kun je aanbieden om een avond te koken voor het gezin om zo een verse maaltijd op tafel te kunnen zetten. Daarnaast kun je bijvoorbeeld zelf vouchers maken voor een avond oppassen. Zo geef je een cadeau dat echt gericht is op de ouders. Een oppasvoucher zorgt er daarnaast ook voor dat jij een avond kunt doorbrengen met de pasgeboren baby wat natuurlijk super leuk is! Op Pinterest vind je vaak leuke templates en ideeën voor het maken van vouchers voor oppassen of koken.

We hopen je met deze tips genoeg ideeën te hebben gegeven voor duurzame kraamcadeaus die ook nog eens origineel zijn. We zijn er van overtuig dat je met jouw kraamcadeau een lach zult toveren op het gezicht van het kersverse gezin!


Starszy post Nowszy post