Hoeveel liter water moet je drinken per dag?

Als kind krijgen we al geleerd dat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Toch is het voor de één makkelijker om genoeg vocht binnen te krijgen dan de ander. Om je bij hydrateren te helpen, beschrijven we in dit artikel precies hoe je kunt berekenen hoeveel water je moet drinken per dag en met welke tips je dit jou ook daadwerkelijk gaat lukken.

Waarom moet je genoeg water drinken per dag?

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit vocht: bij vrouwen is het net iets meer dan de helft en bij mannen is het zelfs meer dan 60 procent. Er zijn verschillende manieren waarop je lichaam vocht verliest. Dit gebeurt onder andere via urine en natuurlijk door te zweten. Zelfs met ademhalen gaat er vocht verloren. Het is belangrijk om dit verlies aan te vullen door voldoende te drinken. Vocht is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je lichaam alle voedingsstoffen uit voedsel goed kan opnemen en transporteren. Tegelijkertijd helpt het ook om afvalstoffen af te voeren door het lichaam. Vocht is ook belangrijk bij het regelen van de temperatuur in je lichaam. Er zijn ook bijzondere omstandigheden waarin voldoende water per dag drinken belangrijk is, bijvoorbeeld als je intensief hebt gesport of borstvoeding geeft.

Hoeveel water moet je drinken per dag voor een goede hydratatie?

Hoeveel water je moet drinken per dag is sterk afhankelijk van jouw specifieke lichaam en je persoonlijke omstandigheden. Het hangt bijvoorbeeld af van jouw inspanning en eetpatroon, het klimaat op jouw locatie en je gewicht. Grofweg moet een volwassene 1,5 á 2 liter water drinken om goed gehydrateerd te blijven. Wil je exact weten hoeveel water jij nodig hebt, dan kun je dit berekenen. Voor elke kilo lichaamsgewicht moet je 35 milliliter water drinken per dag. Weeg je 65 kilo, dan zou je dus 2,2 liter per dag moeten drinken.

Is voldoende water drinken per dag voor jou een echte uitdaging? Probeer dan water drinken in je dagelijkse routine op te nemen. Drink meteen iets als je opstaat en zorg dat je waterfles altijd in het zicht staat. Op je telefoon kun je met bepaalde apps ook bijhouden hoeveel je hebt gedronken en kun je een alarm zetten om je eraan te herinneren dat je water moet drinken.

Wat kun je naast water drinken nog meer innemen voor voldoende vocht?

Laten we vooropstellen dat ‘gewoon’ water drinken het beste is. Zo krijg je door het nuttigen van water niet onbedoeld veel suikers binnen en heb je bij puur water niet te maken met toegevoegde smaakstoffen. Zoek je een alternatief voor water, dan is thee een goede optie. In thee zitten namelijk weinig tot geen calorieën en thee is goed voor je bloeddruk. Koffie is ook een alternatief voor water drinken, al raden we je aan om niet meer dan 4 kopjes koffie per dag te drinken. Hou je van melk of andere zuivel houdende dranken, dan kun je deze ook drinken om aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vocht te komen.

Houd je het toch liever bij water drinken maar wil je wel een smaakvol drankje? Dan kun je het met natuurlijke producten op smaak brengen. Gebruik bijvoorbeeld schijfjes komkommer, wat muntblaadjes of delen van een gepeld sinaasappel om water een frisse twist te geven. Gegarandeerd dat je met deze methodes genoeg liter water per dag gaat drinken!

Goed je huid hydrateren met de producten van Origanic

Wanneer je dagelijks voldoende water doet drinken, merk je dit aan je huid: de huid is dan vaak gladder en soepeler. Water drinken is dus de eerste oplossing om jouw huid te hydrateren, maar er zijn nog meer manieren waarop je kunt zorgen voor een goed gehydrateerde huid. In de webshop van Origanic vind je onder andere  producten waarmee je je huid kunt verwennen en hydrateren. Denk hierbij aan een verzorgende crème of een vocht inbrengend gezichtsmasker. Met deze producten blijft je huid gezond en zie je er altijd stralend uit!  


Starszy post Nowszy post