Tips & Tricks voor een complete huidreiniging Deel 2

Als je make-up draagt dan weet je dat het wassen van je gezicht met alleen water niet resulteert in een volledig schone huid. Als je dit (nog) niet hebt opgemerkt, test dan je reinigingsvaardigheid op een avond: was je gezicht zoals je normaal zou doen en dep het droog. Veeg vervolgens je huid af met een herbruikbaar katoenen of bamboepad dat is bevochtigd met een paar druppels reinigingsolie, bijvoorbeeld de IOSSI | Safflower & Hemp Soft Cleansing Oil. Je kunt dan nog steeds de restanten van uw poeder, oogschaduw en zelfs mascara op de pad zien, vooral als je waterproof cosmetica gebruikt.

Als het op je huid aankomt, is het belangrijkste om vervolgens dubbel te reinigen. Eerst om make-up en onzuiverheden van de dag te verwijderen, daarna de poriën te reinigen en overtollige oliën en dode huidcellen te verwijderen. Waarom? Je poriën kunnen verstopt raken, met puistjes tot gevolg. De huid kan geïrriteerd raken en de poriën kunnen er vergroot uitzien, waardoor je huid er dof en ouder uitziet. Daarnaast kun je ook vuil van je gezicht afgeven aan je kussensloop wat weer terug op je huid komt en je huid weer vervuild. Dat alleen al zou de motivatie moeten zijn om die paar minuten te besteden die nodig zijn om make-up te verwijderen voor het slapengaan. Onthoud dat onze huid, net als wij, moet ademen. Behandel het goed voor het slapengaan, en je kunt er fris en geweldig uitzien!

Hoe verwijder je de make-up efficiënt voor een gezonde huid?

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het stapsgewijs verwijderen van uw make-up om je huid er stralend uit te laten zien:

  1. Verwijder eerst je lipkleur. Je zult misschien dol zijn op deze sexy rode lippenstift, behalve wanneer hij over je hele gezicht is uitgesmeerd. Maak van het verwijderen van lippenstift de eerste stap in je reinigingsroutine om deze ramp te voorkomen. Doordrenk een wattenschijfje in IOSSI Apricot Plum Cleansing Oil en veeg het voorzichtig over je lippen.
  2. Wees extra zacht rond je ogen. Trekken en slepen aan de huid rond uw ogen kan leiden tot irritatie en kan rimpels doen toenemen. In plaats van oogmake-up weg te schrobben voeg je reinigingsolie toe met een klein beetje water en leg het een paar seconden op je ogen voordat je de make-up voorzichtig weg wrijft.
  3. Breng een paar druppels reinigingsolie aan. Olie trekt vaak olie aan, dus het gebruik van een reinigingsolie op je huid kan hardnekkige make-up (zoals zware oogmake-up) helpen optillen, terwijl je huid ook wordt gevoed en het natuurlijke vochtgehalte wordt aangevuld. Breng eenvoudig een paar druppels reinigingsolie aan op een herbruikbaar wattenschijfje en dep het indien nodig voorzichtig op uw huid.
  4. Neem voor het reinigen wat stoom op. Stoom opent je poriën, waardoor je reiniger gemakkelijker diep in de huid kan doordringen en hardnekkige make-up en vuil wegneemt. Vul je gootsteen met heet water en laat je gezicht er een minuut of twee overheen zweven. Je kunt ook een washandje in heet water laten weken, het uitwringen en over je gezicht draperen om je poriën te openen.
  5. Gebruik een hydrolaat na het reinigen van uw huid. Een hydrolaat zoals de Make Me Bio Rose Water verfrist, kalmeert de huid en bereidt deze voor op verdere stappen in de dagelijkse huidverzorging.
  6. Zorg ervoor dat u de randen van uw ooglid reinigt

Als er een gebied is dat vaak wordt verwaarloosd tijdens de dagelijkse reinigingsroutine, is het de ongrijpbare rand van uw ooglid, waar eyeliner en mascara zich na verloop van tijd kunnen ophopen en tot oogirritatie kunnen leiden. Vooral als je je ogen strak omlijnt met waterdichte vloeistof, moet je misschien met een meer gericht hulpmiddel aan de slag en ervoor zorgen dat elk laatste stipje verdwenen is. Trek ook nooit hardnekkige stukjes mascara eraf met je vingers. Om klonten weg te lokken zonder schade aan te richten, moet je je reinigingsolie voldoende tijd geven om in te trekken, en vervolgens zachtjes met een plat wattenschijfje naar beneden drukken, langzaam in de richting van je wimpers, om de mascara eraf te schuiven.

Wat gebeurt er nadat de huid is gereinigd?

Nadat je al je make-up hebt verwijderd, is het belangrijk om een ​​nachtcrème aan te brengen, zoals IOSSI Velvet Rose Regenerating Face Cream en/of IOSSI Intensive Night Repair Serum om het natuurlijke vocht van je huid aan te vullen en veroudering tegen te gaan. Breng een vochtinbrengende crème aan direct na je laatste reiniging terwijl je huid nog vochtig is - dit helpt het vocht vast te houden.

Elke avond je make-up verwijderen is een noodzaak voor huidverzorging, zo gaan we allemaal natuurlijk mooier worden!


Ouder bericht Nieuwer bericht