Vakantie, zon, strand en… een droge huid.

Vakantie, zon, strand en… een droge huid.

Hoe help je je huid te herstellen na een vakantie?

Er wordt steeds vaker gezegd dat we het hele jaar door zonbescherming moeten gebruiken. Een SPF (Sun Protection Filter) en een flinke dosis antioxidanten kunnen je huid beschermen tegen zonnestraling, het hele jaar door. Die krachtige dosis antioxidanten zijn te vinden in bijvoorbeeld de ongeraffineerde Mokosh Raspberry Seed Oil. Dit kan de huid helpen te beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door de zon.

Als je echter bent vergeten de zonnebrandcrème na een paar uur opnieuw aan te brengen, of het filter is verdwenen na het zwemmen of zweten en je huid begint af te pellen en is droog ...

Vervelend natuurlijk en zonde van het mooi bruin worden van de huid, maar we hebben wat advies voor je opgesteld zodat je de huid goed kan verzorgen, de huid weer regenereren en de gladheid kunt herstellen.

Breng een zachte exfoliatie aan

Heerlijke lange, luie dagen in de zon kunnen de huid beschadigen en het natuurlijke exfoliatieproces remmen. Het resultaat is een ongelijkmatige huidtextuur, een ongelijkmatige kleur en een grotere zichtbaarheid van rimpels. Gelukkig zou een milde maar effectieve afschilfering het probleem moeten verlichten. Daarom raden we aan om delicate peelings te gebruiken die niet alleen de dode huid exfoliëren, maar ook de huid zachtjes hydrateren en verzachten.

Een heerlijke gezichtspeeling om bij weg te dromen:
Rice Coconut Exfoliating Facial Cleansing Paste van het merk IOSSI is een natuurlijke reinigingspasta die dode opperhuid licht exfolieert, waardoor de huid stralend, zacht en gehydrateerd wordt. Het heeft de consistentie van een korrelige crème en ruikt subtiel naar citroengras en kokos. Kijk uit want de geur van deze pasta kan vakantieherinneringen oproepen, en voor je het weet sta je in je badkamer weer weg te dromen. Gelukkig verwijdert het ook de dode huidcellen, vuil of make-upresten. Een heerlijk momentje voor jezelf dus.

Een rustgevende lichaamspeeling:
Er zijn veel manieren om het lichaam te peelen.

Voor degenen die minder afvalproducten willen verbruiken, raden we onze best verkochte Mokosh Body Massage Brush aan. Het lichaam masseren met een borstel exfolieert de oude opperhuid, maar dat niet alleen, het borstelen van het lichaam verhoogt namelijk de bloedcirculatie van de huid, hierdoor verstevigt deze en gaat het cellulitis tegen. Maar met deze behandeling bereidt de huid zich ook voor op het aanbrengen van huidverzorgingscosmetica, zoals een body butter, olie of lotion. De geborstelde huid absorbeert beter de actieve ingrediënten en micro-elementen in cosmetica, waardoor ze nog effectiever werken. De borstel kan nat of droog worden gebruikt. Nadat het borstelen is voltooid, raden we aan om wat voeding voor de huid aan te brengen, zoals de Mokosh Cranberry Body Balm of de Mokosh Anti-cellulite Body Butter Vanilla en Tijm, die bovendien helpen bij de strijd tegen cellulitis.

Voor mensen met een zeer gevoelige huid raden we aan om 1-2 keer per week een bodyscrub aan te brengen. Als je houdt van een frisse geur, veganistische ingrediënten en glazen verpakkingen die je kunt hergebruiken, gebruik dan de Mokosh Body Salt Scrub Melon & Cucumber. Als je de voorkeur geeft aan wat zoetere geuren, kan de Mokosh Body Salt Scrub Orange & Cinnamon of Mokosh Body Scrub Cranberry een lekkere traktatie zijn voor je huid of een leuk idee om als cadeau te geven.

Een lekkere lip peeling om te zoenen:
Vergeet niet te zorgen voor droge lippen!

Voor gesprongen lippen, maar ook voor een zoete smaak ☺ kun je een van onze Mango-Kokosnoot of Frambozen-lip scrubs gebruiken. Na het scrubben raden we aan om een ​heerlijke ​lippenbalsem te gebruiken, die een delicate glans geeft en de lippen langer hydrateert. Alle lipscrubs en balsems zijn hier verkrijgbaar.

Wat is de volgende stap?

Na het peelen van de huid, is het tijd om deze te hydrateren.

We raden vooral natuurlijke cosmetica aan op basis van natuurlijke oliën en boters, die de huid zachtjes regenereren en verzachten.

Het gezicht hydrateren:
IOSSI Velvet Rose Regenerating Face Cream maakt je huid fluweelzacht, diep gehydrateerd en fijn gevoed. Voor extra hydratatie raden we aan om 's nachts een gezichtsserum te gebruiken, dat rimpels gladstrijkt, de gezichtshuid hydrateert en verstevigt - IOSSI Intensive Night Repair Face Serum.

Het lichaam hydrateren:
Voor een echt droge huid raden we een sterk vochtinbrengende body butter aan, zoals de Bodylotion Stick met Cupuacu Boter of Hagi Multicrème Holidays op Bali, die je kunt gebruiken op je handen, gezicht of lichaam. Het bevat allantoïne dat hydrateert en verzacht alle irritaties.

Als de bruine kleur langzaam begint te verdwijnen en je het effect van een gezonde, door de zon gekuste huid wilt verlengen, gebruik dan onze bestseller Bronzing Body & Face Balm Orange & Cinnamon, die zelfs door British Vogue werd bekroond vanwege zijn geweldige kwaliteit en een heerlijke kaneel-sinaasappel geur heeft.

En nog belangrijker ... om weer van een gezonde, stevige huid te genieten, raden we aan om de huid meerdere keren per week te exfoliëren en elke dag na het nemen van een bad goed te hydrateren.

Een goede verzorging met goede natuurlijke cosmetica speelt een zeer belangrijke rol bij het herstel van de huid, maar denk ook aan voldoende drinken, gezonde voeding, beweging en sport.


Ouder bericht Nieuwer bericht