10 składników w kosmetykach, których powinieneś unikać w pielęgnacji skóry

DEEL 1

Uit onderzoek van de Environmental Working Group blijkt dat de gemiddelde vrouw dagelijks 12 producten met 168 chemische ingrediënten gebruikt(!), terwijl mannen 6 producten gebruiken die ongeveer 85 ingrediënten bevatten.

Alles bij elkaar worden we dus elke dag flink blootgesteld aan diverse ingrediënten, en het blijkt dat sommige ervan schadelijk kunnen zijn voor onze huid en ons lichaam (laat staan het milieu!)
Daarom is het ongelooflijk belangrijk om te weten wat we gebruiken in onze dagelijkse huidverzorgings- en make-upproducten.

Hier 10 ingrediënten die je moet proberen te vermijden:

1. TALK
Producten die het gebruiken: Talk absorbeert vocht in babypoeders, vrouwelijke poeders en blush; het wordt ook gebruikt als glijmiddel op condooms.

Gezondheidseffecten: Talk is in verband gebracht met kanker, vooral wanneer het wordt ingeademd of plaatselijk op onze geslachtsdelen wordt aangebracht. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het routinematig aanbrengen van talkpoeder op het genitale gebied verband kan houden met de ontwikkeling van eierstokkanker.

Voorbeelden van huidverzorging zonder talk: IOSSI Chocolate Orange Revitalizing Face Mask, IOSSI Relaxing Baby Oil

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder talk: Hagi Baby Natuurlijke Zeep met Rijstolie, Hagi Baby Lichaamsolie met Papaverzaadolie


2. ALUMINIUM
Producten die het gebruiken: aluminium wordt voornamelijk gebruikt in anti-transpiranten om zweten te voorkomen, en het wordt in sommige cosmetica aangetroffen.

Gezondheidseffecten: het beïnvloedt de werking van het centrale zenuwstelsel en is gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer.

Voorbeelden van huidverzorging zonder aluminium: Mokosh Active Toning Essence White Rose, IOSSI Moisturizing Rice Foam Cleanser
Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder aluminium: HappySoaps Aloë You Vera Much Shampoo Bar, Hagi Bodylotion Stick met Cupuaçu boter


3. FLUORIDE (NATRIUMFLUORIDE)
Producten die het gebruiken: tandpasta, bleekmiddelen en mondwater

Gezondheidseffecten: Fluoride hoopt zich op in het lichaam en kan de schildklierfunctie remmen, bijdragen aan botziekte en is een bekend carcinogeen.

4. DMDM ​​HYDANTOIN & UREA (IMIDAZOLIDINYL)
Producten die het gebruiken: meestal te vinden in huidverzorgingsproducten, cosmetica, shampoos, conditioners en wasmiddelen.

Gezondheidseffecten: conserveringsmiddelen die vaak formaldehyde afgeven, kunnen gewrichtspijn, huidallergieën, hoofdpijn en slaapverlies veroorzaken.

Voorbeelden van huidverzorging zonder imidazolidinyl: Mokosh Corrective Eye Cream Green Tea 15ml, IOSSI Rosehip Brightening Face Serum 30ml

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder imidazolidinyl: Mokosh Body Balm Melon & Cucumber


5. PEG (POLYETHYLEENGLYCOL)
Producten die het gebruiken: Meestal te vinden in reinigingsmiddelen en crèmeproducten om olie en vet op te lossen.

Gezondheidseffecten: ingrediënt dat de natuurlijke vochtfactor van de huid kan veranderen en verminderen. Het past het smeltpunt aan en verdikt producten.

Voorbeelden van huidverzorging zonder PEG: IOSSI Velvet Rose Regenerating Face Cream 50ml, IOSSI Cranberry Rosehip Antioxidant Face Mask

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder PEG: Mokosh Hydraterende gezichts- en lichaamsbalsem Groene koffie & tabak, IOSSI Beschermende Crème Gezicht & Handen

6. SILOXANEN
Producten die het gebruiken: zoek naar ingrediënten die eindigen op ‘-siloxaan’ of ‘-methicon’. Gebruikt in een verscheidenheid aan cosmetica om te verzachten, glad te maken en te bevochtigen.

Gezondheidseffecten: Schadelijk voor vissen en andere dieren in het wild.

Voorbeelden van huidverzorging zonder siloxanen: Mokosh Toning and Soothing essence Mint & aloë vera, IOSSI Rice Coconut Exfoliating Facial Cleansing Paste

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder siloxanen: IOSSI May Chang Regenerating Body Butter met hennepolie, Mokosh Bath Salt Cranberry

7. SYNTHETISCHE GEUREN, KLEURSTOFFEN & AROMA'S
Alles dat synthetisch of kunstmatig is, moet altijd een rode vlag opwerpen. Deze bestaan ​​uit honderden tot duizenden verschillende ingrediënten die niet op het etiket staan, dus je weet nooit zeker waaraan je daadwerkelijk wordt blootgesteld.
Meestal te vinden in cosmetica en huidverzorgingsproducten, maar ook in veel huishoudelijke producten zoals kaarsen, luchtverfrissers en geurige vuilniszakken.

Voorbeelden van huidverzorging zonder SYNTHETISCHE GEUREN, KLEURSTOFFEN & AROMA'S: Mokosh Jojoba Olie voor kinderen en baby's, IOSSI Red Raspberry Gentle Facial Oil

Voorbeeld van lichaamsverzorging zonder SYNTHETISCHE GEUREN, KLEURSTOFFEN & AROMA'S: IOSSI Amandelen Haver Stretch Marks Oil, Mokosh Raspberry Seed Oil 100ml


8. LOOD
Lood komt niet voor op ingrediëntenlabels en wordt in een breed scala aan lippenstiften aangetroffen, van betaalbare tot luxe luxemerken.

Producten die het gebruiken: lipproducten, zoals lipsticks, oogschaduw, blushes, compacte poeders, shampoos en bodylotions.

Gezondheidseffecten: Lood is in verband gebracht met leer-, taal- en gedragsproblemen, evenals verminderde vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Het kan hormonale veranderingen en onregelmatige menstruatie veroorzaken

9. TOLUEEN
Tolueen, ook bekend als methylbenzeen, is een heldere, kleurloze vloeistof met een kenmerkende zoete geur die veel wordt gebruikt in industriële omgevingen als oplosmiddel.

Producten die het gebruiken: Nagellak, nagelbehandeling, haarverf

Gezondheidseffecten: hoofdpijn, duizeligheid en gebarsten huid, evenals ernstigere effecten zoals schade aan de voortplanting en ademhalingscomplicaties


10. KWIK
Kwik bestaat in verschillende vormen: elementair (of metaalachtig) en anorganisch (waaraan mensen kunnen worden blootgesteld door hun beroep); en biologisch (bijv. methylkwik, waaraan mensen via hun dieet kunnen worden blootgesteld). Deze vormen van kwik verschillen in hun mate van toxiciteit en in hun effecten op het zenuwstelsel, de spijsvertering en het immuunsysteem, en op de longen, nieren, huid en ogen.

Producten die het gebruiken: huidverlichters en antiverouderingsbehandelingen die ouderdomsvlekken, sproeten, puistjes en rimpels verwijderen.

Gezondheidseffecten: huiduitslag, huidverkleuring en littekens, evenals een vermindering van de weerstand van de huid tegen bacteriële en schimmelinfecties. Kwik in crèmes kan de crèmegebruiker vergiftigen.

Voorbeelden van huidverzorging zonder kwik: IOSSI Velvet Rose Regenerating Face Cream, Mokosh Nourishing and Moisturizing Face Cleaner Fig

Voorbeelden van lichaamsverzorging zonder kwik: Hagi Bodylotion Stick met Cupuaçu boter, IOSSI Flower Power Body Butter

Als je ook de ingrediënten in je cosmetica wilt controleren, download dan de gratis Think Dirty-app
Er zijn meer dan 350.000+ cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging, voornamelijk afkomstig uit Canada en de VS, maar je kunt er ook producten vinden van de grootste merken zoals Rituals (het is de moeite waard om te controleren, sommige van de cosmetica van Rituals bevatten eigenlijk schadelijke ingrediënten voor de huid), Nivea, Axe etc. De kleinere merken zul je daar (nog) niet vinden, maar iedereen mag de producten met de ingrediënten uploaden en wachten op de cheque.
Als je ook de ingrediënten in je cosmetica wilt controleren op microplastics, download dan de gratis app van Beat the microbeat en je kan met de camera van je telefoon heel makkelijk de ingrediënten scannen, de app laat direct zien of er ook microplastics in verwerkt zijn.


Starszy post Nowszy post