Waarom je moet kiezen voor een natuurlijke deo

Raar maar waar: de ene deodorant is nu eenmaal de andere niet. Als eerste is het waarschijnlijk van jouw smaak afhankelijk welke deo je het lekkerst vindt ruiken. De één houdt van een natuurlijke deo met bloemetjes geur, terwijl de ander juist een heel zoet ruikende deo het fijnst vindt. Toch is het ook belangrijk om te letten op de inhoud. Er zitten behoorlijk wat chemicaliën in een doorsnee deo. Wij hebben goede redenen om de volgende keer een natuurlijke deo te kopen.

1.Natuurlijke deo met natuurlijke geuren

De naam zegt het al: een natuurlijke deodorant is gemaakt op basis van natuurlijke producten. In plaats van chemische geurstoffen worden geur bestrijdende oliën gebruikt. Denk aan oliën op basis van cipres en tea tree. Soms kan een normale deodorant chemisch gaan ruiken wanneer je hem op hebt. Bij een natuurlijke deo geven de natuurlijke ingrediënten ook een natuurlijke geur. Zo weet je ook wát je nou precies ruikt.

2. Natuurlijke deodorant houdt zweetklieren open

Wist je dat deodorant eigenlijk je zweetklieren verstopt? In de meeste samenstellingen van een niet-natuurlijke deo zit aluminium dat ervoor zorgt dat de klieren dicht gaan zitten. Wanneer aluminium met zout in contact komt, ontstaat er een propje dat de klieren afsluit. In eerste instantie klinkt dat heel fijn, want dan heb je de eerste uren geen last meer van zweet onder je oksels of van een nare geur. Dit is echter niet gezond, want je huid moet kunnen ademen. Daarbij is zweten eigenlijk een belangrijk proces: het houdt ons op de goede temperatuur.

Je kunt er de volgende keer dus ook voor kiezen om een aluminium vrije deodorant te nemen. Natuurlijke deodorant bevat natuurlijke producten om de bacteriën die voor deze nare geur zorgen te doden. De meest voorkomende stof die dan wordt gebruikt is aluïn.

3. Geen gele vlekken in je shirt

Er zijn meer redenen waarom je zou kunnen overwegen om een natuurlijke deodorant te nemen. Het aluminium in de deodorant zorgt voor vlekken in je shirtje. Vooral als je veel kleding van katoen draagt, kan een aluminium vrije deodorant voorkomen dat je last krijgt van vervelende gele vlekken in je kleding.

4. Goed voor het milieu

Wil je je steentje bijdragen aan een goed milieu? Een natuurlijke deo of een aluminium vrije deodorant zijn al een stap in de goede richting. De stoffen in een natuurlijke deo zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar. Natuurlijk kunnen we niks garanderen, maar de kans dat natuurlijke deo op dieren getest wordt, is heel klein. Dat is natuurlijk ook wel belangrijk…

Meer voorkomende ingrediënten in natuurlijke deodorant

Een deo moet je natuurlijk ook goed kunnen aanbrengen, maar hoe gaat dat als er geen gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen? Heel veel soorten natuurlijke deodorant zijn gemaakt op een basis van olie. Denk hierbij aan kokosolie of amandelolie. Ook wordt regelmatig gebruik gemaakt van bijenwas en maiszetmeelpoeder om ze goed op je huid aan te kunnen brengen. Natuurlijke deo’s kun je aanbrengen door ze op te smeren of in sommige gevallen te sprayen. Tip van de dag: check de verpakking even of je de deo een paar tellen moet laten drogen.

Wij snappen dat je je goed wilt informeren over natuurlijke producten. Zijn ze bijvoorbeeld echt vrij van schadelijke stoffen? Ook zijn sommige producten iets prijziger dan de chemische variant. Cosmeticabedrijven letten hier steeds beter op, maar wij van Origanic kunnen je adviseren over de beste natuurlijke producten. Bij ons kun je bijvoorbeeld terecht voor verschillende soorten natuurlijke deo en verzorgingsproducten zoals shampoo en badpoeder. Op onze website vind je gedetailleerde informatie bij alle producten.

Starszy post Nowszy post