Hoe gebruik je haarolie?

Haarolie staat over het algemeen bekend als iets wat je haar enorm vet kan maken. Velen durven dan ook geen haarolie te gebruiken. In de meeste gevallen wordt deze olie gebruikt voor haar dat droog is of waarvan de punten gespleten zijn. Ondanks dat haarolie bij iedereen wel bekend is, weten veel mensen niet goed of en waarom ze haarolie moeten gebruiken. Daarom gaan wij in deze blog alles vertellen over hoe je haarolie het beste kunt gebruiken.

Waarom gebruik maken van een goede haarolie?

Een natuurlijke haarolie is een verzorgingsproduct voor, zoals het woord als zegt, je haren. Deze olie bevat verschillende ingrediënten die jouw haren kunnen verzorgen. Er zijn tegenwoordig vele verschillende haaroliën, met ieder hun eigen doel of voordeel. Zo kan een haarolie met rozemarijn en lavendel ervoor zorgen dat je haren sterker worden, waardoor het dik en zacht aanvoelt. Een haarolie met kokosnoot en hennepolie zorgt er juist voor dat je talgproductie wordt gereguleerd en je hoofdhuid minder snel vettig wordt. En een haarolie met macadamia-olie hydrateert, herstelt en zorgt ervoor dat je haar minder snel droog wordt. Kortom, de ingrediënten van een natuurlijke haarolie zeggen veel over de effecten wanneer je het product gebruikt. Je hoeft een haarolie in ieder geval niet alleen maar voor droog haar te gebruiken.

De voordelen van een haarolie

Doordat er verschillende haaroliën verkrijgbaar zijn, heeft het gebruik van zo’n olie een aantal voordelen. De voordelen zullen we hieronder voor je opsommen.

  • Een olie kan helpen bij beschadigd haar. Beschadigd haar kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een slechte verzorgingsroutine, veel hitte door de krul- of stijltang of een genetische aanleg. Wanneer je haar beschadigd is, heeft je haar een tekort aan vocht. Door haarolie te gebruiken, zorg je ervoor dat je haar dat vocht weer terugkrijgt. Heb je ook last van een droge huid? Wij geven in een andere blog tips om je droge huid te verhelpen.
  • Een haarolie zorgt voor minder kroes en pluis. Doordat een haarolie het kan voeden, zal de pluis en kroes verdwijnen. Hiervoor in de plaats komt een glans.
  • Een ander voordeel van een haarolie is dat het een bescherming biedt tegen vochtigheid. Verschillende weersomstandigheden zorgen ervoor dat je haren niet blijven zitten zoals je dat zou willen. Een haarolie kan dit voorkomen, terwijl je haren tegelijkertijd beschermd worden.
Goede haarolie

Het gebruiken van een haarolie

Net zoals dat een haarolie verschillende ingrediënten kan bevatten, kan een haarolie ook op verschillende manieren worden gebruikt. Ten eerste kun je jouw droog haar hydrateren door haarolie aan te brengen op de hoofdhuid en dit te masseren. Voor een betere werking zou je dit ook nog eens kunnen stomen door je hoofd boven een bak met warm water te hangen met een handdoek over je hoofd heen. Heb je last van pluizig haar? Dan kun je het beste de olie aanbrengen op je punten en het midden van het haar. Dit doe je door eerst de olie op te warmen in je handen en vervolgens te verdelen over je haren. Gebruik je een haarolie omdat je jouw haren wilt ontklitten? Dan kun je het beste de haarolie aanbrengen op nat haar om het vervolgens voorzichtig te borstelen. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen, omdat je anders je haar kunt beschadigen.

Kiezen voor een natuurlijke haarolie

Niet alleen een natuurlijke olie kan ervoor zorgen dat jouw haren gezond worden. Het krijgen van gezond haar ontstaat door een combinatie van verschillende producten met ieder hun eigen voordelige eigenschappen. Zo kan een shampoo ervoor zorgen dat je haren worden gereinigd. Een conditioner zorgt daarentegen er weer voor dat je haren worden verzorgd en verzacht. De combinatie van deze twee producten met een haarolie, zal ervoor zorgen dat je haar gezonder is dan ooit tevoren.  


Starszy post Nowszy post